Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres Krémes Szikra módra

Szikra89 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/11273-szikra89
Epres Krémes Szikra módra
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

4 tojásos kerek, sárga piskóta

Ezenkívül

  • 400 gramm eper

Krémhez

Tetejére

  • 100 g fehér csokoládé
  • 1 1/2 ek. olaj
Szikra89 Szikra89 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az eperszemeket megmossuk, a sütőformánkat (24 cm) kibéleljük sütőformával, előmelegítjük 180°C-ra a sütőnket.

Piskótát készítünk. Készíthetjük egybe (4 tojásból) vagy ha biztosra akarunk menni, akkor 2-2 tojásból. Én most a 4 tojásos piskótát írom le: 4 db tojást szétválasztok. A 4 tojássárgáját kikeverem 6 dkg cukorral. A tojásfehérjéket pedig a maradék 2 dkg cukorral kemény habbá verem. A tojássárgához óvatosan hozzákeverem lapáttal a tojásfehérjét, úgy, hogy véletlen se törjem nagyon össze, majd hozzászitálom a 8 dkg lisztet és a késhegynyi sütőport.
A piskótát 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Ha a piskótánk kihűlt kettőbe vágjuk.
A krémhez a Házi Krémes Krém elkészítési utasítása szerint elkészítem, de 700 ml tejjel. Ha kész, hozzácsorgatom a vaníliaaromát.
Összeállítom az Epres Krémest:
Az egyik piskótakarikára rákenek egy kevés krémet, majd az eper szemeket ráhelyezem, lehetőleg úgy, hogy az oldalára felezve kerüljenek. Ezt követően ráhalmozom a maradék krémet, majd ráhelyezem a másik piskótalapot.
Az elkészült sütink tetejére megolvasztom gőz fölött a 100 g fehér csokoládét a 1 1/2 ek. olajjal, majd ha felolvad, a sütemény tetejére öntöm. Ha nem szeretnénk, hogy körbe lecsorogjon a csokoládé, rakjuk köré a sütőformánkat, így csak a tetejére kerül a csokoládé.
Díszíthetjük eperszemekkel, mentalevéllel.

Tálalás

Kb. 20 szelet.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Elkészíthetjük meggyből, szederből, málnából vagy akár barackból is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!