Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres Krémes Szikra módra

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

4 tojásos kerek, sárga piskóta:

4 db tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

400 gramm eper

Krémhez:

700 ml tej
1 tk. vanília aroma

Tetejére:

100 g fehér csokoládé
1 1/2 ek. olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az eperszemeket megmossuk, a sütőformánkat (24 cm) kibéleljük sütőformával, előmelegítjük 180°C-ra a sütőnket.

Elkészítés

Piskótát készítünk. Készíthetjük egybe (4 tojásból) vagy ha biztosra akarunk menni, akkor 2-2 tojásból. Én most a 4 tojásos piskótát írom le: 4 db tojást szétválasztok. A 4 tojássárgáját kikeverem 6 dkg cukorral. A tojásfehérjéket pedig a maradék 2 dkg cukorral kemény habbá verem. A tojássárgához óvatosan hozzákeverem lapáttal a tojásfehérjét, úgy, hogy véletlen se törjem nagyon össze, majd hozzászitálom a 8 dkg lisztet és a késhegynyi sütőport.
A piskótát 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Ha a piskótánk kihűlt kettőbe vágjuk.
A krémhez a Házi Krémes Krém elkészítési utasítása szerint elkészítem, de 700 ml tejjel. Ha kész, hozzácsorgatom a vaníliaaromát.
Összeállítom az Epres Krémest:
Az egyik piskótakarikára rákenek egy kevés krémet, majd az eper szemeket ráhelyezem, lehetőleg úgy, hogy az oldalára felezve kerüljenek. Ezt követően ráhalmozom a maradék krémet, majd ráhelyezem a másik piskótalapot.
Az elkészült sütink tetejére megolvasztom gőz fölött a 100 g fehér csokoládét a 1 1/2 ek. olajjal, majd ha felolvad, a sütemény tetejére öntöm. Ha nem szeretnénk, hogy körbe lecsorogjon a csokoládé, rakjuk köré a sütőformánkat, így csak a tetejére kerül a csokoládé.
Díszíthetjük eperszemekkel, mentalevéllel.

Tálalás

Kb. 20 szelet.

Alternatív elkészítés

Elkészíthetjük meggyből, szederből, málnából vagy akár barackból is.
Epres Krémes Szikra módra Epres Krémes Szikra módra Epres Krémes Szikra módra

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!