Epres Krémes Szikra módra
Hozzávalók
4 tojásos kerek, sárga piskóta:
Ezenkívül:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A piskótát 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Ha a piskótánk kihűlt kettőbe vágjuk.
A krémhez a Házi Krémes Krém elkészítési utasítása szerint elkészítem, de 700 ml tejjel. Ha kész, hozzácsorgatom a vaníliaaromát.
Összeállítom az Epres Krémest:
Az egyik piskótakarikára rákenek egy kevés krémet, majd az eper szemeket ráhelyezem, lehetőleg úgy, hogy az oldalára felezve kerüljenek. Ezt követően ráhalmozom a maradék krémet, majd ráhelyezem a másik piskótalapot.
Az elkészült sütink tetejére megolvasztom gőz fölött a 100 g fehér csokoládét a 1 1/2 ek. olajjal, majd ha felolvad, a sütemény tetejére öntöm. Ha nem szeretnénk, hogy körbe lecsorogjon a csokoládé, rakjuk köré a sütőformánkat, így csak a tetejére kerül a csokoládé.
Díszíthetjük eperszemekkel, mentalevéllel.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Epres Krémes Szikra módra
Hozzávalók
Ezenkívül:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A piskótát 180 fokon tűpróbáig sütöm.
Ha a piskótánk kihűlt kettőbe vágjuk.
A krémhez a Házi Krémes Krém elkészítési utasítása szerint elkészítem, de 700 ml tejjel. Ha kész, hozzácsorgatom a vaníliaaromát.
Összeállítom az Epres Krémest:
Az egyik piskótakarikára rákenek egy kevés krémet, majd az eper szemeket ráhelyezem, lehetőleg úgy, hogy az oldalára felezve kerüljenek. Ezt követően ráhalmozom a maradék krémet, majd ráhelyezem a másik piskótalapot.
Az elkészült sütink tetejére megolvasztom gőz fölött a 100 g fehér csokoládét a 1 1/2 ek. olajjal, majd ha felolvad, a sütemény tetejére öntöm. Ha nem szeretnénk, hogy körbe lecsorogjon a csokoládé, rakjuk köré a sütőformánkat, így csak a tetejére kerül a csokoládé.
Díszíthetjük eperszemekkel, mentalevéllel.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?