Banános Mille Feuille
Hozzávalók
Banános Mille Feuille
Elkészítés
Előkészítés
20-22 cm kapcsos tortaforma.
Elkészítés
Villával megszurkáljuk a tésztát, az egyiket felvágjuk még nyersen, majd megsütjük őket 10-12 perc alatt aranybarnára.
A banánt megpucoljuk és karikákra vágjuk, majd egy serpenyőbe tesszük, rászórjuk a cukrot és a citromlevet és addig sütjük míg karamellizálódik rajta a cukor (2 perc) Kihűtjük.
A krémes krémet elkészítjük a leírtak szerint.
A kisült tésztából az egyiket a tortaforma aljára tesszük, erre rákanalazzuk a krém felét majd a másik tésztalapot, amire először a banánt majd a krémet kenjük, végül azt a tésztalapot tesszük felülre amelyik fel volt vágva.
Hűtőbe tesszük.
Ha több tésztánk van, az oldalára is süthetünk kis háromszögeket, ezzel díszíthetjük a kész tortát.
Ha a lapok nagyon felpuffadnak, és vastagok ketté lehet vágni, és ekkor több lapot rétegezünk a krémmel.
Tálalás
Banános Mille Feuille
Hozzávalók
Banános Mille Feuille
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
20-22 cm kapcsos tortaforma.
Elkészítés
Villával megszurkáljuk a tésztát, az egyiket felvágjuk még nyersen, majd megsütjük őket 10-12 perc alatt aranybarnára.
A banánt megpucoljuk és karikákra vágjuk, majd egy serpenyőbe tesszük, rászórjuk a cukrot és a citromlevet és addig sütjük míg karamellizálódik rajta a cukor (2 perc) Kihűtjük.
A krémes krémet elkészítjük a leírtak szerint.
A kisült tésztából az egyiket a tortaforma aljára tesszük, erre rákanalazzuk a krém felét majd a másik tésztalapot, amire először a banánt majd a krémet kenjük, végül azt a tésztalapot tesszük felülre amelyik fel volt vágva.
Hűtőbe tesszük.
Ha több tésztánk van, az oldalára is süthetünk kis háromszögeket, ezzel díszíthetjük a kész tortát.
Ha a lapok nagyon felpuffadnak, és vastagok ketté lehet vágni, és ekkor több lapot rétegezünk a krémmel.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?