Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Banános Mille Feuille

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Banános Mille Feuille
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Leveles tészták
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Egyéb leveles tészták

Hozzávalók

Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 'C-ra.
20-22 cm kapcsos tortaforma.

A leveles tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és 3 kört vágunk ki belőle (akkorát, mint a tortaformánk.)
Villával megszurkáljuk a tésztát, az egyiket felvágjuk még nyersen, majd megsütjük őket 10-12 perc alatt aranybarnára.
A banánt megpucoljuk és karikákra vágjuk, majd egy serpenyőbe tesszük, rászórjuk a cukrot és a citromlevet és addig sütjük míg karamellizálódik rajta a cukor (2 perc) Kihűtjük.
A krémes krémet elkészítjük a leírtak szerint.
A kisült tésztából az egyiket a tortaforma aljára tesszük, erre rákanalazzuk a krém felét majd a másik tésztalapot, amire először a banánt majd a krémet kenjük, végül azt a tésztalapot tesszük felülre amelyik fel volt vágva.
Hűtőbe tesszük.
Ha több tésztánk van, az oldalára is süthetünk kis háromszögeket, ezzel díszíthetjük a kész tortát.
Ha a lapok nagyon felpuffadnak, és vastagok ketté lehet vágni, és ekkor több lapot rétegezünk a krémmel.

Tálalás

10 szelet.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!