Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Epertorta

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Epertorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

  • csokireszelék
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Előkészítés

Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk és kettő kerek tortalapot sütünk belőle 26 cm-es tortaformában. 180 fokon 10-12 perc alatt. A házi krémes krémet a tejjel a leírtak alapján elkészítjük. A tejszínt felverjük a vaníliával és a zselatin fix-szel. A felvert tejszín felét hozzáadjuk a házi krémes krémhez.
A kihűlt tortalapot megkenjük az eper dzsemmel rárakunk a krémből és körbe rakjuk félbe vágott eperrel, majd krémmel megtámasztjuk és összevágott eperrel megszórjuk a krémet majd megint krém és eper, erre jön az eperdzsemmel megkent második piskóta lap. A tetejét is megkenjük a krémmel. Tetszés szerint megszórjuk a csokireszelékkel, tejszínnel, eperrel díszítjük. Hűtőbe tesszük 3-4 óra múlva szépen szeletelhető.

Tálalás

16 szelet.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Igazán finom nagyon könnyen elkészíthető, gyümölcsös sütemény.
Bármilyen gyümölcs alkalmas a tortához.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!