Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperpettyes krémes torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tortalaphoz:

25 dkg liszt
20 dkg porcukor
1-2 teáskanál Dr. Oetker Vanillincukor
4 tojás
20 dkg sütőmargarin

A krémhez:

8 dl tej
eper vagy ízlés szerint bármilyen egyéb gyümölcs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A sütőmargarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
2. A tojásokat egyenként beledolgozzuk a vajas masszába.
3. A lisztet tálba szitáljuk a sütőporral és a sóval.
Ekkor ha valaki jobban szereti a kakaós tortaalapot, akkor még cukrozatlan kakaóport is szitálhat hozzá 1-2 evőkanállal.
4. A lisztes keveréket több adagban beledolgozzuk a vajas-tojásos masszába.
5. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük és 160 fokon (légkeveréses) kb. 30 perc alatt készre sütjük.
6. Ha kihűlt, kivesszük a formából, tányérra helyezzük és visszacsatoljuk köré a tortakeretet.
Egy réteg gyümölcsöt helyezünk rá.
7. Elkészítjük a Krémes krémet a csomagolás utasítása alapján: a krémport a tejjel kézi habverő segítségével összedolgozzuk.
8. A tortalapra simítjuk a krémet, majd a maradék gyümölccsel díszítjük a tortát.
9. Minimum 1, de inkább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. A keretet egészen a tálalásig rajta tartjuk.

Tálalás

Kb. 10-12 szelet

Tárolás

Hűtőszekrényben kell tárolni.
Eperpettyes krémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!