Eperpettyes krémes torta
Hozzávalók
A tortalaphoz:
A krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
2. A tojásokat egyenként beledolgozzuk a vajas masszába.
3. A lisztet tálba szitáljuk a sütőporral és a sóval.
Ekkor ha valaki jobban szereti a kakaós tortaalapot, akkor még cukrozatlan kakaóport is szitálhat hozzá 1-2 evőkanállal.
4. A lisztes keveréket több adagban beledolgozzuk a vajas-tojásos masszába.
5. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük és 160 fokon (légkeveréses) kb. 30 perc alatt készre sütjük.
6. Ha kihűlt, kivesszük a formából, tányérra helyezzük és visszacsatoljuk köré a tortakeretet.
Egy réteg gyümölcsöt helyezünk rá.
7. Elkészítjük a Krémes krémet a csomagolás utasítása alapján: a krémport a tejjel kézi habverő segítségével összedolgozzuk.
8. A tortalapra simítjuk a krémet, majd a maradék gyümölccsel díszítjük a tortát.
9. Minimum 1, de inkább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. A keretet egészen a tálalásig rajta tartjuk.
Tálalás
Tárolás
Eperpettyes krémes torta
Hozzávalók
A tortalaphoz:
A krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A tojásokat egyenként beledolgozzuk a vajas masszába.
3. A lisztet tálba szitáljuk a sütőporral és a sóval.
Ekkor ha valaki jobban szereti a kakaós tortaalapot, akkor még cukrozatlan kakaóport is szitálhat hozzá 1-2 evőkanállal.
4. A lisztes keveréket több adagban beledolgozzuk a vajas-tojásos masszába.
5. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük és 160 fokon (légkeveréses) kb. 30 perc alatt készre sütjük.
6. Ha kihűlt, kivesszük a formából, tányérra helyezzük és visszacsatoljuk köré a tortakeretet.
Egy réteg gyümölcsöt helyezünk rá.
7. Elkészítjük a Krémes krémet a csomagolás utasítása alapján: a krémport a tejjel kézi habverő segítségével összedolgozzuk.
8. A tortalapra simítjuk a krémet, majd a maradék gyümölccsel díszítjük a tortát.
9. Minimum 1, de inkább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. A keretet egészen a tálalásig rajta tartjuk.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?