Fügés crostata
Hozzávalók
a tésztához:
Az áfonyából készült mártáshoz:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A fügéket megmossuk, a szép lila színű fügéket felszeleteljük. A tésztát kinyújtjuk, egy kb. 26 cm-es levehető aljú piteformát lisztezzük csak, ha teflonos. Ha nem úgy vajazni is kell. Belehelyezzük a tésztát úgy, hogy a formát teljesen kibélelje. Rásimítjuk a már kihűlt mártást, a tetejére hintjük a darált mandulát, majd ráhelyezzük a fügéket. Én lapokra szeleteltem, és úgy raktam rá körkőrösen a fügéket. Megszórtam kevés barna nádcukorral még. 200 fokon előmelegített sütőben légkeverés alsó sütésen.
A sütő hőmérsékletét 170 fokra mérsékeljük, és kb. 35 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiemeljük az alját, és tálra csúsztatjuk. Ha van még türelmünk, barna cukorból karamellt készítünk, s vékony szálakban-körben bevonjuk a fügéket.
Fügés crostata
Hozzávalók
a tésztához:
Az áfonyából készült mártáshoz:
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A fügéket megmossuk, a szép lila színű fügéket felszeleteljük. A tésztát kinyújtjuk, egy kb. 26 cm-es levehető aljú piteformát lisztezzük csak, ha teflonos. Ha nem úgy vajazni is kell. Belehelyezzük a tésztát úgy, hogy a formát teljesen kibélelje. Rásimítjuk a már kihűlt mártást, a tetejére hintjük a darált mandulát, majd ráhelyezzük a fügéket. Én lapokra szeleteltem, és úgy raktam rá körkőrösen a fügéket. Megszórtam kevés barna nádcukorral még. 200 fokon előmelegített sütőben légkeverés alsó sütésen.
A sütő hőmérsékletét 170 fokra mérsékeljük, és kb. 35 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiemeljük az alját, és tálra csúsztatjuk. Ha van még türelmünk, barna cukorból karamellt készítünk, s vékony szálakban-körben bevonjuk a fügéket.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?