Meggyes túrótorta
Hozzávalók
Meggyes túrótorta
Elkészítés
Elkészítés
Legalább fél órára a hűtőbe rakom, majd kinyújtom egy kicsit és egy 28-cm-es tortaformába teszem.
Forró, 180 fokos sütőbe rakom, de előtte még megszurkálom villával. 8-10 perc után kiveszem és lekenem a tojásfehérjével és megvárom, hogy rászáradjon, mert ez lesz a szigetelő rétegem. Ezután kirakom a meggyszemekkel és ráteszem a túrókrémet.
A túrókrémhez a túrót kikeverem a búzadarával, a cukorral, a vaníliás cukorral és a 4 tojás sárgájával. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, amit óvatosan az előbbi, túrós masszámba keverek. Ezt ráöntöm a meggyes rétegre és egyenletesen eloszlatom rajta.
Már csak 160 fokon sütöm, legalább 1 órán át, hogy a túró átsüljön.
Meggyes túrótorta
Hozzávalók
Meggyes túrótorta
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Legalább fél órára a hűtőbe rakom, majd kinyújtom egy kicsit és egy 28-cm-es tortaformába teszem.
Forró, 180 fokos sütőbe rakom, de előtte még megszurkálom villával. 8-10 perc után kiveszem és lekenem a tojásfehérjével és megvárom, hogy rászáradjon, mert ez lesz a szigetelő rétegem. Ezután kirakom a meggyszemekkel és ráteszem a túrókrémet.
A túrókrémhez a túrót kikeverem a búzadarával, a cukorral, a vaníliás cukorral és a 4 tojás sárgájával. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, amit óvatosan az előbbi, túrós masszámba keverek. Ezt ráöntöm a meggyes rétegre és egyenletesen eloszlatom rajta.
Már csak 160 fokon sütöm, legalább 1 órán át, hogy a túró átsüljön.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?