Virágtorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
6 tojásból piskótát sütünk 200 fokon tűpróbáig. Kihűlés után 3 lapba vágjuk. Külön-külön is lehet sütni a 3 lapot 3szor 2tojásból egyformán elosztva a többi hozzávalóval.
Krém:
Elkeverjük a tojást a cukorral. Felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a citrom levét és reszelt héját, majd a tojásos masszát. Lassú tűzön állandó keverés mellett, besűrítjük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a joghurtot, majd hűlni hagyjuk. Közben a tejszínt keményre verjük a zselatin fixszel és óvatosan hozzáadjuk a kihűlt krémet. Megtöltjük a lapokat úgy, hogy a torta tetejét,oldalát is be tudjuk kenni vékonyan.2-3órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A tejszint kemény habbá verjük 1 vaníliás cukorral és a zselatin fixszel. Bevonjuk vele a tortát, körbe habrózsát nyomunk, majd megrajzoljuk a szirmokat. A maradék tejszínhabot színezzük sárgára, amivel a szirmokat töltjük ki, és zöldre, amivel az oldalát díszítjük.
Virágtorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
6 tojásból piskótát sütünk 200 fokon tűpróbáig. Kihűlés után 3 lapba vágjuk. Külön-külön is lehet sütni a 3 lapot 3szor 2tojásból egyformán elosztva a többi hozzávalóval.
Krém:
Elkeverjük a tojást a cukorral. Felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a citrom levét és reszelt héját, majd a tojásos masszát. Lassú tűzön állandó keverés mellett, besűrítjük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a joghurtot, majd hűlni hagyjuk. Közben a tejszínt keményre verjük a zselatin fixszel és óvatosan hozzáadjuk a kihűlt krémet. Megtöltjük a lapokat úgy, hogy a torta tetejét,oldalát is be tudjuk kenni vékonyan.2-3órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A tejszint kemény habbá verjük 1 vaníliás cukorral és a zselatin fixszel. Bevonjuk vele a tortát, körbe habrózsát nyomunk, majd megrajzoljuk a szirmokat. A maradék tejszínhabot színezzük sárgára, amivel a szirmokat töltjük ki, és zöldre, amivel az oldalát díszítjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?