Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ananászos joghurt torta

ditke26 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3131-ditke26
Ananászos joghurt torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Joghurtos torták , Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Piskóta karikához

  • 7 db tojás
  • 14 dkg kristálycukor
  • 17 dkg liszt

Krémhez

  • 3 dl folyadék (joghurt)
  • 8 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 5 mokkás kanál Dr. Oetker Őrölt zselatin
  • 1 konzerv ananász (egész szeletek legyenek) 4 karikát vágjunk 4 felé a díszítéshez, a többit pedig pici darabkákra
  • tejszínhab (a díszítéshez)
ditke26 ditke26 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A tortakarikához kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.

Tészta bekeverése:
A tojásokat kettéválasztjuk és a cukor 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével habbá verjük. A két habos tömeget egybetelepítjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.
A tortakarika töltése:
A kész masszát tortakarikába öntjük, és 160-170 C-on 25 perc alatt készre sütjük. A kisült karikát lelisztezzük, és saját gőzében megfordítva hűtjük. Kihűlés után 3 részre vágjuk.
Krém készítése:
Az ananászt apró darabokra vágjuk, de 16 szelet nagyobb ananászt félre teszünk a díszítéshez. A zselatint a cukrot, a tojást és a joghurtot vízgőz felett 90 C-ra melegítjük, majd állandó kevergetés mellett lehűtjük. A lehűlt krémhez keverjük az ananász és a 3-4 dl felvert tejszínhabot. Majd ezzel betöltjük a tortát. Egy pici sárga ételszínezéket cseppenthetünk a joghurthoz, hogy ne legyen nagyon sápadt a krémünk.
A díszítés:
A kész tortát pihentetjük, és kifagyasztjuk kicsit a hűtőben, majd kivágjuk a karikából. Tejszínhabbal és az ananász szeletekkel díszítjük.
Jó étvágyat!

Vélemények

imdanci

imdanci
2013.11.13. | 18:46

Szerintem ez is tipikusan egy olyan torta, amit bárki a saját szájíze szerint elkészíthet, sajnos nem jutottam finom ananászhoz, konzerveket pedig nem szeretek használni, ezért ribizlivel és áfonyával készítettem el, ajánlom ezt a verziót is, mesés lett :).
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!