Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananászos joghurt torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta karikához:

7 db tojás
14 dkg kristálycukor
17 dkg liszt

Krémhez:

3 dl folyadék (joghurt)
8 dkg kristálycukor
3 db tojás
5 mokkás kanál Dr. Oetker Őrölt zselatin
1 konzerv ananász (egész szeletek legyenek) 4 karikát vágjunk 4 felé a díszítéshez, a többit pedig pici darabkákra
tejszínhab (a díszítéshez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tortakarikához kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.

Elkészítés

Tészta bekeverése:
A tojásokat kettéválasztjuk és a cukor 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével habbá verjük. A két habos tömeget egybetelepítjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.
A tortakarika töltése:
A kész masszát tortakarikába öntjük, és 160-170 C-on 25 perc alatt készre sütjük. A kisült karikát lelisztezzük, és saját gőzében megfordítva hűtjük. Kihűlés után 3 részre vágjuk.
Krém készítése:
Az ananászt apró darabokra vágjuk, de 16 szelet nagyobb ananászt félre teszünk a díszítéshez. A zselatint a cukrot, a tojást és a joghurtot vízgőz felett 90 C-ra melegítjük, majd állandó kevergetés mellett lehűtjük. A lehűlt krémhez keverjük az ananász és a 3-4 dl felvert tejszínhabot. Majd ezzel betöltjük a tortát. Egy pici sárga ételszínezéket cseppenthetünk a joghurthoz, hogy ne legyen nagyon sápadt a krémünk.
A díszítés:
A kész tortát pihentetjük, és kifagyasztjuk kicsit a hűtőben, majd kivágjuk a karikából. Tejszínhabbal és az ananász szeletekkel díszítjük.
Jó étvágyat!
Ananászos joghurt torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!