Kókuszos torta
Hozzávalók
Kókuszos torta
A töltelékhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
2.A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk. Az ananászt lecsepegtetjük, péppé zúzzuk. A joghurtot simára keverjük a túróval, a kókusztejjel, a porcukorral, a citromlével, és beledolgozzuk az ananászpépet. A zselatint kinyomkodjuk, tálkába tesszük, és a rummal együtt felforrósítjuk. Hozzáadunk 1 ek. joghurtos krémet, majd a krém egészéhez dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. Betesszük a hűtőbe 30 percre, amíg megkocsonyásodik.
3.A krém egyharmadát az alsó tortalapra simítjuk, ráborítjuk a felső lapot, és a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.
4.A díszítéshez kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral, és habrózsákat nyomunk belőle a torta tetejére. A kókuszgolyókat kettévágjuk, és a habrózsákra tesszük. A torta oldalát megszórjuk kókuszreszelékkel/kókuszhánccsal. A mangót meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és a torta közepére rakjuk.
Elkészítés
Kókuszos torta
Hozzávalók
Kókuszos torta
A töltelékhez:
A díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2.A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk. Az ananászt lecsepegtetjük, péppé zúzzuk. A joghurtot simára keverjük a túróval, a kókusztejjel, a porcukorral, a citromlével, és beledolgozzuk az ananászpépet. A zselatint kinyomkodjuk, tálkába tesszük, és a rummal együtt felforrósítjuk. Hozzáadunk 1 ek. joghurtos krémet, majd a krém egészéhez dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. Betesszük a hűtőbe 30 percre, amíg megkocsonyásodik.
3.A krém egyharmadát az alsó tortalapra simítjuk, ráborítjuk a felső lapot, és a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.
4.A díszítéshez kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral, és habrózsákat nyomunk belőle a torta tetejére. A kókuszgolyókat kettévágjuk, és a habrózsákra tesszük. A torta oldalát megszórjuk kókuszreszelékkel/kókuszhánccsal. A mangót meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és a torta közepére rakjuk.
Elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?