Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Karamell torta kompóttal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Karamell torta kompóttal
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Joghurtos torták , Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Tésztához

Feltéthez

  • 150 g meggylekvár
  • 470 g barackbefőtt (jól lecsöpögtetve)

Joghurt krémhez

Karamell krémhez

  • 600 ml hideg habtejszín
  • 10 tejkaramell bonbon
  • 200 g apróra vágott étcsokoládé
  • 2 tasak Dr. Oetker Habfixáló

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojást a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, és sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18 perc

A megsült tésztát egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Majd egy tortatálra helyezzük, tetejét a lekvárral megkenjük, és a megtisztított sütőkeretet köré helyezzük.

A joghurtot a tejszínnel és a Zselatin fixszel elkeverjük. Majd hozzákeverjük a citromhéjat, végül a cukrot. A krémet a tésztán egyenletesen elsimítjuk, 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Közben a karamell bonbonokat egy főzőedényben 250 ml tejszín hozzáadásával megolvasztjuk. Hozzáadjuk a csokidarabokat, és gyakori kevergetés mellett megolvasztjuk. Végül az egészet hagyjuk kihűlni. A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, hozzáforgatjuk a kihűlt csokis-karamelles masszát. A krémet a joghurtos rétegen elsimítjuk, majd 3-4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálaláskor kakaóporral meghintjük, ízlés szerint porcukorból különböző motívumokat szórunk a tetejére.

Tálalás

Kb. 12 szelet

Vélemények

angi05

angi05
2015.12.07. | 12:38

Jól néz ki! :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató