Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Karamell torta kompóttal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Karamell torta kompóttal
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Joghurtos torták , Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Feltéthez

  • 150 g meggylekvár
  • 470 g barackbefőtt (jól lecsöpögtetve)

Joghurt krémhez

Karamell krémhez

  • 600 ml hideg habtejszín
  • 10 tejkaramell bonbon
  • 200 g apróra vágott étcsokoládé
  • 2 tasak Dr. Oetker Habfixáló

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojást a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, és sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18 perc

A megsült tésztát egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Majd egy tortatálra helyezzük, tetejét a lekvárral megkenjük, és a megtisztított sütőkeretet köré helyezzük.

A joghurtot a tejszínnel és a Zselatin fixszel elkeverjük. Majd hozzákeverjük a citromhéjat, végül a cukrot. A krémet a tésztán egyenletesen elsimítjuk, 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Közben a karamell bonbonokat egy főzőedényben 250 ml tejszín hozzáadásával megolvasztjuk. Hozzáadjuk a csokidarabokat, és gyakori kevergetés mellett megolvasztjuk. Végül az egészet hagyjuk kihűlni. A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, hozzáforgatjuk a kihűlt csokis-karamelles masszát. A krémet a joghurtos rétegen elsimítjuk, majd 3-4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálaláskor kakaóporral meghintjük, ízlés szerint porcukorból különböző motívumokat szórunk a tetejére.

Vélemények

angi05

angi05
2015.12.07. | 12:38

Jól néz ki! :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!