Thomas torta narancsos joghurt krémmel
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Tortát borítani:
Elkészítés
Elkészítés
Krémhez: Kézi habverővel elkeverjük a tojást a cukorral és az aromával. Másik edényben felolvasztjuk a margarint, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a narancs reszelt héját és levét. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukros keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon habverővel állandóan keverve addig főzzük, míg besűrűsödik. Ez körülbelül 10 perc. Még melegen belekeverjük a joghurtot. Hűlni tesszük, addig kemény habbá verjük a tejszínt, ha kihűlt a krém, beleforgatjuk a habot. Ha esetleg nem sűrűsödött be kellően a krémünk, (aminek oka lehet a hígabb joghurt) nem kell megijedni. Ebben az esetben, mielőtt a tejszínt hozzáadnánk 2 teáskanál zselatint kevés vízben oldunk, és a krémhez adva alaposan elkeverjük, majd hozzá a tejszínt.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Thomas torta narancsos joghurt krémmel
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Krémhez: Kézi habverővel elkeverjük a tojást a cukorral és az aromával. Másik edényben felolvasztjuk a margarint, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a narancs reszelt héját és levét. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukros keveréket. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon habverővel állandóan keverve addig főzzük, míg besűrűsödik. Ez körülbelül 10 perc. Még melegen belekeverjük a joghurtot. Hűlni tesszük, addig kemény habbá verjük a tejszínt, ha kihűlt a krém, beleforgatjuk a habot. Ha esetleg nem sűrűsödött be kellően a krémünk, (aminek oka lehet a hígabb joghurt) nem kell megijedni. Ebben az esetben, mielőtt a tejszínt hozzáadnánk 2 teáskanál zselatint kevés vízben oldunk, és a krémhez adva alaposan elkeverjük, majd hozzá a tejszínt.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?