Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Krémes focilabda

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

Ropogós alaphoz

Az alapra

  • 4 evőkanál gyümölcslekvár

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

Egy tortatányérra egy ív sütőpapírt helyezünk, és a sütőkeretet rátesszük. A tortabevonót (csak 50 g) gőz felett megolvasztjuk. Egy 15 x 15 cm–es sütőpapírra öntjük, és egyenletesen elsimítjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.

Elkészítés

Ropogós alap:
A Ramát egy főzőedényben megolvasztjuk, hozzáadjuk a tortabevonót (50 g), és azt is megolvasztjuk. A babapiskótát fagyasztózacskóba tesszük, összezúzzuk, és a csokoládés Ramához keverjük. A masszát kapcsos sütőformába öntjük, elsimítjuk, és 20 percre a hűtőszekrénybe helyezzük. A lekvárt a ropogós alap közepére fordítjuk.

Krém:
A mascarpone krémsajtot, joghurtot, citromlevet és cukrot egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgép keverőspiráljával csomómentesre keverjük. A zselatint 100 ml tejben megáztatjuk, majd megmelegítjük (nem főzzük), hűlni hagyjuk, és hozzáadjuk a joghurtos mascarponéhoz. A krémet kupolaszerűen a tortalapra simítjuk, és legalább két órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

A csokoládélapból hatszögeket szúrunk ki. A hatszögeket a focilabda mintázatának megfelelően a tortára helyezzük. A megmaradt tortabevonót (25 g gőz felett megolvasztjuk, fagyasztózacskóba töltjük, a zacskó sarkát picit kivágjuk, és a hatszögeket összekötjük.)

A sütőkapcsot eltávolítjuk, a sütőpapírt a torta alól kihúzzuk.

Tálalás

Kb. 12 szelet

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató