Hello Kitty torta joghurtos-tejszínes erdei gyümölcskrémmel
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához:
Hozzávalók a krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Gyümölcsöt kiolvasztom, lecsöpögtetem.
Elkészítés
A tojásfehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verem.
A lisztet átszitálom és elkeverem benne a sütőport, majd a tojássárgához keverem és óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét is.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt 30*22 cm-es tepsibe teszem és előmelegített sütőben megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
A megsült piskótát 3 részre vágom (vízszintesen, hiszen megtöltöm.)
Krém:
A joghurtot összekeverem a porcukorral és a kiolvadt gyümölccsel. A gyümölcs kiolvadt levébe áztatom a zselatint (ha kevés, akkor felpótolom vízzel 1 dl-re). Felmelegítem a zselatint, hozzákeverem a gyümölcsös joghurthoz, majd az egészet hozzáöntöm a keményre felvert tejszínhabhoz, és összeforgatom.
Megtöltöm a krémmel a piskótát és hűtőbe teszem kb.: egy órára. Ezután a Hello Kitty formát egy sablon segítségével kivágom a már megtöltött piskótából. A lehulló darabokat javításhoz fel lehet használni, de meg is lehet enni :)
Díszítés:
A marcipánt porcukorral át kell gyúrni, hogy nyújtható legyen. A kinyújtott fehér marcipánnal befedem a tortát, ekkor rajzolódok ki igazán a Hello Kitty forma. Kinyújtom a rózsaszín marcipánt és elkészítem a ruháját, majd a piros marcipánból a "pólóját" és a masniját. A fekete marcipánból a szemeit és a bajuszát formálom meg, majd az orrát készítem el.
A Marcipánt a marcipánnal, egy pici víz segítségével könnyen "összeragaszthatjuk"
Tárolás
Alternatív elkészítés
A szemét és az orrát cukorkából is "készíthetjük". A forma elkészítése és a fehér marcipánnal való borítás után ízlés szerint díszíthető (Pl.: fodros ruha, matrózruha, stb..)
A marcipánnal gyorsan kell dolgozni, mivel nagyon hamar szárad, ill. gyúrni és nyújtani folpakkon kell. A száradást úgy próbáltam megoldani, hogy egy fóliával (pl. folpack) letakartam a formát, még a különböző részeket készítettem el. Mindig ügyeltem arra, hogy az éppen nem használt marcipán is fólia alatt legyen.
A sárgát, én fehér marcipánból és ételszínezékből készítettem (mivel csak az orra sárga), de a többi szint vásároltam.
Ha van kérdés szívesen válaszolok, remélem nem hagytam ki semmit! :)
Hello Kitty torta joghurtos-tejszínes erdei gyümölcskrémmel
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához:
Hozzávalók a krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Gyümölcsöt kiolvasztom, lecsöpögtetem.
Elkészítés
A tojásfehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verem.
A lisztet átszitálom és elkeverem benne a sütőport, majd a tojássárgához keverem és óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét is.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt 30*22 cm-es tepsibe teszem és előmelegített sütőben megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
A megsült piskótát 3 részre vágom (vízszintesen, hiszen megtöltöm.)
Krém:
A joghurtot összekeverem a porcukorral és a kiolvadt gyümölccsel. A gyümölcs kiolvadt levébe áztatom a zselatint (ha kevés, akkor felpótolom vízzel 1 dl-re). Felmelegítem a zselatint, hozzákeverem a gyümölcsös joghurthoz, majd az egészet hozzáöntöm a keményre felvert tejszínhabhoz, és összeforgatom.
Megtöltöm a krémmel a piskótát és hűtőbe teszem kb.: egy órára. Ezután a Hello Kitty formát egy sablon segítségével kivágom a már megtöltött piskótából. A lehulló darabokat javításhoz fel lehet használni, de meg is lehet enni :)
Díszítés:
A marcipánt porcukorral át kell gyúrni, hogy nyújtható legyen. A kinyújtott fehér marcipánnal befedem a tortát, ekkor rajzolódok ki igazán a Hello Kitty forma. Kinyújtom a rózsaszín marcipánt és elkészítem a ruháját, majd a piros marcipánból a "pólóját" és a masniját. A fekete marcipánból a szemeit és a bajuszát formálom meg, majd az orrát készítem el.
A Marcipánt a marcipánnal, egy pici víz segítségével könnyen "összeragaszthatjuk"
Tárolás
Alternatív elkészítés
A szemét és az orrát cukorkából is "készíthetjük". A forma elkészítése és a fehér marcipánnal való borítás után ízlés szerint díszíthető (Pl.: fodros ruha, matrózruha, stb..)
A marcipánnal gyorsan kell dolgozni, mivel nagyon hamar szárad, ill. gyúrni és nyújtani folpakkon kell. A száradást úgy próbáltam megoldani, hogy egy fóliával (pl. folpack) letakartam a formát, még a különböző részeket készítettem el. Mindig ügyeltem arra, hogy az éppen nem használt marcipán is fólia alatt legyen.
A sárgát, én fehér marcipánból és ételszínezékből készítettem (mivel csak az orra sárga), de a többi szint vásároltam.
Ha van kérdés szívesen válaszolok, remélem nem hagytam ki semmit! :)
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?