Zabpelyhes-citromhabos torta
Hozzávalók
A tésztához:
A citromhabhoz:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztezett deszkán akkora méretűre nyújtjuk, hogy a piteformát ki tudjuk bélelni vele. A tésztával kibélelt piteformát fél órára a hűtőbe tesszük dermedni, hogy formatartóbb legyen, majd 180°C-os sütőben aranybarnára sütjük.
A krémhez a zselatint a hideg vízben megduzzasztjuk, majd mikrohullámú sütőben vagy kis lángon, gyakran kevergetve teljes olvadásig melegítjük. A joghurtot a citrom héjával és levével, illetve gyümölcscukorral vagy édesítőszerrel elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurtos részbe forgatjuk. Ebből a krémből 2 kanálnyit a meleg zselatinba keverünk, majd visszakeverjük a krémhez.
A kihűlt tésztára öntjük a krémet, és a hűtőbe tesszük dermedni.
Tálalás
Tálaláskor ezeket a süti mellé tehetjük :))
Zabpelyhes-citromhabos torta
Hozzávalók
A tésztához:
A citromhabhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztezett deszkán akkora méretűre nyújtjuk, hogy a piteformát ki tudjuk bélelni vele. A tésztával kibélelt piteformát fél órára a hűtőbe tesszük dermedni, hogy formatartóbb legyen, majd 180°C-os sütőben aranybarnára sütjük.
A krémhez a zselatint a hideg vízben megduzzasztjuk, majd mikrohullámú sütőben vagy kis lángon, gyakran kevergetve teljes olvadásig melegítjük. A joghurtot a citrom héjával és levével, illetve gyümölcscukorral vagy édesítőszerrel elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurtos részbe forgatjuk. Ebből a krémből 2 kanálnyit a meleg zselatinba keverünk, majd visszakeverjük a krémhez.
A kihűlt tésztára öntjük a krémet, és a hűtőbe tesszük dermedni.
Tálalás
Tálaláskor ezeket a süti mellé tehetjük :))
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?