Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurtcsillagos mascarpone torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 tojás
5 ek. liszt
5 ek. cukor
5 ek. víz
20 cm átmérőjű tortaforma

Krém a csillagokhoz:

400 ml barackos joghurt
0,5 dl víz
1 evőkanál méz

Ezenkívül:

3 db műanyag csillag, szívecske (vagy bármilyen forma kb. 4-5 cm-es)

Krém:

500 g mascarpone
ízlés szerint porcukor
2 dl habtejszin
fél dl víz
1 tk. ételfesték

Díszítés:

2 cs. tejszínnel töltött ostyarúd
barackbefőtt
szalag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tortaformát kipapírozom. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből habot verek. A sárgáját a cukorral alaposan elkeverem, majd hozzáadom a lisztet, sütőport, vizet, és ezekkel is jól elkeverem. Majd beleforgatom a habot, és a piskótát tűpróbáig sütöm.

Elkészítés

Csillag vagy bármilyen forma:
A formát folpackkal kibélelem. A zselatinport alaposan elkeverem egy kicsi vízzel, és gőz fölött víztisztára melegítem. Kicsit hagyom hűlni, majd a mézzel együtt belekeverem a joghurtba. Formákba öntöm, és hűtőbe teszem. Érdemes este elkészíteni, így egy éjszaka alatt megköt rendesen.
Krém:
A tejszínt habbá verem. A mascarponét ízlés szerinti porcukorral kikeverem. A zselatint, mint az elején felfőzöm, hagyom kicsit hűlni, és belekeverem a mascarpone-ba, egy teáskanál ételfestéket is teszek bele, mert a csillagok is fehérek, és nem látszanának, amikor felvágjuk. Apróra vágott barackot is teszek a krémbe, majd a habbal fellazítom a krémet.
A piskótát két lapra vágom, összerakom a torta keretet, és alulra beteszem az első lapot, a krém negyedét rákenem, majd a formákból kivett joghurt csillagokat beleállítom a krémbe sugarasan. A többi krémmel feltöltöm a formát, és lezárom a második lappal. Pár órára hűtőbe teszem. Mikor már megdermedt, akkor késsel körbe vágom belül a formát, és leveszem a keretet, körbe rakom ostyarúddal, átkötöm szalaggal, és a torta tetejét kirakom szeletelt barackkal.

Tálalás

Bármilyen ízű joghurttal elkészíthető, csak arra figyelj, hogy a joghurt színe és a krém színe ne legyen egyforma, mert különben hiába dolgoztál, nem fog látszani, amikor felvágod a tortát.

Tárolás

Hűtőben tároljuk!
Joghurtcsillagos mascarpone torta Joghurtcsillagos mascarpone torta Joghurtcsillagos mascarpone torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!