Barackos joghurttorta tejszínnel
Hozzávalók
Piskóta:
További hozzávalók:
Elkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab, beleteszem a sárgáját, és tovább verem még 3 percig.
A lisztet a sütőporral összekeverem, majd a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta egy harmadát tortaformában megsütöm kb. 15 perc alatt, előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Így a megsült piskóta korongok egyformák lesznek. Nem kell a piskóta szétvágásával küzdeni, ha így sütjük meg!!!
Az egyik piskótakorongot tortaformába tesszük.
3 db barackos joghurtot elkeverünk 10 dkg porcukorral, és a befőtt egy harmadával. 2 dl tejszínt egy habfixálóval kemény habbá verünk. A kemény habot a joghurttal összeforgatjuk. 1 db barackos joghurtot elkeverünk az étkezési zselatinnal lassú tűzön, de nem forraljuk fel.
Amikor a zselatin teljesen feloldódott, a joghurtos habhoz adjuk. Ezt a barackos habot a tortaformában lévő piskótára öntjük. Ráhelyezzük a második piskótakorongot, és pár órára hűtőbe tesszük.
A megmaradt 5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral, és a habfixálóval felverjük.
A piskótát a hűtőből kivesszük, a tortaformát eltávolítjuk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a maradék barackbefőtt felével, és erre teszünk kb. 2 dl tejszínt.
A harmadik piskótakorongot ráhelyezzük, és jöhet a díszítés a maradék tejszínnel, és barackbefőttel.
Alternatív elkészítés
Barackos joghurttorta tejszínnel
Hozzávalók
Piskóta:
További hozzávalók:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab, beleteszem a sárgáját, és tovább verem még 3 percig.
A lisztet a sütőporral összekeverem, majd a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta egy harmadát tortaformában megsütöm kb. 15 perc alatt, előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Így a megsült piskóta korongok egyformák lesznek. Nem kell a piskóta szétvágásával küzdeni, ha így sütjük meg!!!
Az egyik piskótakorongot tortaformába tesszük.
3 db barackos joghurtot elkeverünk 10 dkg porcukorral, és a befőtt egy harmadával. 2 dl tejszínt egy habfixálóval kemény habbá verünk. A kemény habot a joghurttal összeforgatjuk. 1 db barackos joghurtot elkeverünk az étkezési zselatinnal lassú tűzön, de nem forraljuk fel.
Amikor a zselatin teljesen feloldódott, a joghurtos habhoz adjuk. Ezt a barackos habot a tortaformában lévő piskótára öntjük. Ráhelyezzük a második piskótakorongot, és pár órára hűtőbe tesszük.
A megmaradt 5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral, és a habfixálóval felverjük.
A piskótát a hűtőből kivesszük, a tortaformát eltávolítjuk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a maradék barackbefőtt felével, és erre teszünk kb. 2 dl tejszínt.
A harmadik piskótakorongot ráhelyezzük, és jöhet a díszítés a maradék tejszínnel, és barackbefőttel.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?