Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos joghurttorta tejszínnel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

10 db tojás
8 ek. kristálycukor
10 ek. liszt (Ha kakaós piskótát szeretnénk, akkor 7 evőkanál liszt, és 3 evőkanál kakaópor kell.)

További hozzávalók:

4 db barackos joghurt
15 dkg porcukor
1 üveg barackbefőtt
6-7 ek. baracklekvár (kb.)
7 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát elkészítjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab, beleteszem a sárgáját, és tovább verem még 3 percig.
A lisztet a sütőporral összekeverem, majd a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta egy harmadát tortaformában megsütöm kb. 15 perc alatt, előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Így a megsült piskóta korongok egyformák lesznek. Nem kell a piskóta szétvágásával küzdeni, ha így sütjük meg!!!
Az egyik piskótakorongot tortaformába tesszük.
3 db barackos joghurtot elkeverünk 10 dkg porcukorral, és a befőtt egy harmadával. 2 dl tejszínt egy habfixálóval kemény habbá verünk. A kemény habot a joghurttal összeforgatjuk. 1 db barackos joghurtot elkeverünk az étkezési zselatinnal lassú tűzön, de nem forraljuk fel.
Amikor a zselatin teljesen feloldódott, a joghurtos habhoz adjuk. Ezt a barackos habot a tortaformában lévő piskótára öntjük. Ráhelyezzük a második piskótakorongot, és pár órára hűtőbe tesszük.
A megmaradt 5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral, és a habfixálóval felverjük.
A piskótát a hűtőből kivesszük, a tortaformát eltávolítjuk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a maradék barackbefőtt felével, és erre teszünk kb. 2 dl tejszínt.
A harmadik piskótakorongot ráhelyezzük, és jöhet a díszítés a maradék tejszínnel, és barackbefőttel.

Alternatív elkészítés

Próbáltam már kakaós piskótával is elkészíteni, én ahhoz epres joghurtot használtam. :)
Barackos joghurttorta tejszínnel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!