Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Oroszlán

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8+7 db tojás
16+14 dkg cukor
16+14 dkg liszt

Krém:

1 vaníliarúd
1 citrom héja
2 citrom leve
1 lime héja és leve
25 dkg ricotta
37,5 dkg natúr joghurt (nagy poharas)
15 dkg porcukor
50 dkg tejszínhab

Díszítés:

0,5 l tejszín (díszítéshez a legjobb a növényi)
Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez és sárga ételfesték a színezéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szokásos módon készítünk egy 7 és egy 8 tojásos piskótát, a 7 tojásosat kerek tortaformába, a 8 tojásosat téglalap alakúba tesszük és aranybarnára sütjük.
A krémhez összekeverjük a ricottát a porcukorral, a joghurttal és az ízesítőkkel. Belekeverjük a zselatint is, majd a felvert tejszínhabbal lazítjuk.
Mindkét piskótát 3 részbe vágjuk, egyenletesen betöltjük a krémmel és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kifaragjuk az oroszlánt, a kép alapján nem nehéz elkészíteni.
A megfelelő színűre festjük a tejszínt, s felverjük, majd csillagcsöves nyomózsákból szépen feldíszítjük.
Oroszlán

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!