Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cérnagombolyag torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótalaphoz:

4 db tojás
20 dkg cukor
0,5 dl olaj
1,5 dl tej
24 dkg liszt

Krémhez:

30 dkg joghurt
3 dl hulala

Díszítéshez:

fondant

Összeállításhoz:

csoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A laphoz a tojásfehérjéket 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Egy 35×40 cm-es lapot sütünk belőle. Ha kihűlt, kivágunk belőle 6 darab kisebb kerek lapot kettő-kettő egyforma méretű legyen! Összetöltjük a 3 lapot úgy, hogy egy kisebb kerek tálat kibélelünk fóliával és ebbe töltjük meg. Majd kiborítjuk és a másik 3 lapot is hasonló módon megtöltjük. Ezt benne hagyjuk a formában és 5-6 órára a hűtőbe tesszük őket.
A csokit megolvasztjuk és az egyik félgömböt kissé bekenjük, majd a másikat ráillesztjük így egy gömb formát kapunk.
A fondantból sodrunk kisebb-nagyobb tésztákat majd ezekkel borítjuk be a tortát. Ettől úgy néz ki mint egy cérnagombolyag. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük cicával.

Tálalás

12 szelet.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A tortát díszíthetjük fondantból készült kötőtűvel, vagy gombokkal is!
Cérnagombolyag torta Cérnagombolyag torta Cérnagombolyag torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!