Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Emeletes Oroszkrémtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

26 cm-es piskótakarikához:

6 db tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
1 csipetnyi só

22 cm-es piskótakarikához:

4 db tojás
4 ek. liszt
4 ek. cukor
1 csipetnyi só

Krém:

10 db tojássárgája
10 ek. porcukor
4 ek. tej
kevés víz
15-20 dkg mazsola
ízlés szerinti rum vagy rumaroma
1 doboz őszibarack befőtt
6 dl tejszín

Bevonás-díszítés:

1l tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük, majd a 26 és 22cm-es tortaformánkat sütőpapírral kibéleljük. A mazsolát beáztatjuk a rumba vagy rumaromába.

Elkészítés

Szokásos módon piskótát sütünk 22-és 26cm-es tortaformába. Kihűtjük, és mindkettőt három lapba vágjuk. A krémhez a tojássárgáját porcukorral, vaníliás cukorral, tejjel jól kikeverjük, majd lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. Belekeverjük az előírás szerint feloldott zselatint, és a rumba áztatott mazsolát. Kihűtjük a krémet, közben többször megkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a kihűlt krémet, és hagyjuk egy kicsit dermedni. Mindkét tortánkat betöltjük a lapok közé. A krém tetejére őszibarackot is szeletelünk. Majd tetejét-oldalát is vékonyan bevonjuk. Hűtőbe tesszük dermedni. A nagyobb tortánkba 5-6 saslikpálcikát vagy hurkapálcikát szúrunk méretre vágva, és ráhelyezzük a kisebbik tortánkat, a tortaalátéttel együtt. (A tortaalátét lehet fóliával bevont kartonpapír. 1cm-rel legyen kisebb a kerülete a tortáétól, így nem fog látszódni.) Erre azért van szükség, hogy ne süllyedjen meg a tortánk, főleg, ha tejszínnel dolgozunk. Végül a kemény habbá vert tejszínnel bevonjuk a tortánkat, díszítjük. (Lehet színezni is.)

Tálalás

Kb. 28 szelet

Tárolás

Fogyasztásig hűtőben tároljuk!
Emeletes Oroszkrémtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
57 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!