Oroszkrém torta
Hozzávalók
A piskóta:
A tölteléke:
Sárgakrém:
Elkészítés
Előkészítés
1 db tojásból és 5 dkg (2 evőkanál) lisztből és kb. 1,5 dl tejből, gőz fölött készített krém. Jamaicai rum aroma, mazsola (ezeket ízlés szerint adagolva)- a rumot és a mazsolát semmi féle képen nem kéne kihagyni, mert ezek az oroszkrém alapjai. Ettől oroszkrém.
A mazsolát forró vízzel kell felengedni, hogy megszívja magát, és egy kis rumaromát is tegyünk bele. Elég összesen egy üveg Jamaicai rumaromát vennünk, mert ennek elégnek kell lennie a mazsola áztatásához és a töltelék elkészítéséhez.
Elkészítés
A piskótát 3 részre vágjuk, majd betöltjük, de hagyjunk annyit, hogy a külsejét is be tudjuk vonni. A díszítéshez Kb. 3 dl Hulalá tejszínt használjunk. Ezt simán felverjük és a kreativitásunk szerint díszítjük fel.
A sütése: 150-180 fokra előmelegített sütőben Kb. 40-50 percig.
Tálalás
Oroszkrém torta
Hozzávalók
A piskóta:
A tölteléke:
Sárgakrém:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
1 db tojásból és 5 dkg (2 evőkanál) lisztből és kb. 1,5 dl tejből, gőz fölött készített krém. Jamaicai rum aroma, mazsola (ezeket ízlés szerint adagolva)- a rumot és a mazsolát semmi féle képen nem kéne kihagyni, mert ezek az oroszkrém alapjai. Ettől oroszkrém.
A mazsolát forró vízzel kell felengedni, hogy megszívja magát, és egy kis rumaromát is tegyünk bele. Elég összesen egy üveg Jamaicai rumaromát vennünk, mert ennek elégnek kell lennie a mazsola áztatásához és a töltelék elkészítéséhez.
Elkészítés
A piskótát 3 részre vágjuk, majd betöltjük, de hagyjunk annyit, hogy a külsejét is be tudjuk vonni. A díszítéshez Kb. 3 dl Hulalá tejszínt használjunk. Ezt simán felverjük és a kreativitásunk szerint díszítjük fel.
A sütése: 150-180 fokra előmelegített sütőben Kb. 40-50 percig.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?