Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Orosz krém"anya receptje szerint"

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

6 tojásfehérje
6 tojássárgája
6 ek. cukor
6 ek. liszt

Krémhez:

5 tojássárga
5 kanál porcukor
2 ek. tej
10 dkg mazsola
pici rum
3 dl hulala
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előző nap hagyományos piskótát sütök. 24 forma

Elkészítés

Piskóta:
A torta lapja 6 tojásos piskóta. Amit úgy készítek el, hogy különválasztom a tojások fehérjét, majd 2 evőkanál cukorral kemény habbá verem. Ezután, a tojások sárgáját, 4 evőkanál cukorral fehéredésig kavarom, ezután hozzáteszem a hat evőkanál lisztet és elkavarom. Ha készen vagyok, a habot és a tojássárgás masszát összekavarom, így készen is van a piskótám, amit ha kisült és elhűlt , vagy előző nap kisütöm, 3 lappá vágom és így töltöm a krémmel.

Krém:
Az 5 tojássárgát, 5 kanál porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, sűrűre főzzük. 2 tk. zselatint kevés vízben feloldunk. A 10 dkg mazsolát rumba áztatjuk, majd a meleg krémbe kavarjuk. Hűlésig kavargatjuk. Ha kihűlt Hulalát, kemény habbá verjük, krémbe beledolgozzuk, és ezzel töltjük és vonjuk be a tortát! Én még külön tejszínhabot vertem, amivel díszítettem a tortámat!
Orosz krém"anya receptje szerint"

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!