Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Oroszkrém torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 tojás
30 dkg cukor
30 dkg liszt
12 ek. forró víz

Krém:

5 tojássárgája
10 dkg cukor
3 dl + 1-2 dl tej
9 dl tejszín
1 cs. mazsola
rumaroma vagy rum

Díszítés:

tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához valókat összekeverjük, és megsütjük margarinnal kikent, lisztezett, kapcsos tortaformában. Én külön szoktam felverni a tojássárgákat a cukorral, forró vízzel, és utána belekeverni a sütőporos lisztet, majd a felvert tojásfehérjét.
Elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a cukorral és a tejjel elkeverjük és felfőzzük, mint a madártejet. A tűzről levéve beleteszünk 2 csomag vaníliás cukrot. Közben 1 csomag zselatint 1-2 dl tejben felolvasztunk. A krémhez öntjük, és kihűtjük.
Ha kihűlt, 9 dl felvert tejszínnel összekeverjük. Mazsolát rumban áztatunk, és ezzel szórjuk meg a rétegeket (vagy a krémbe keverjük).
A piskótát háromba vágjuk, majd megkenjük a lapokat, vigyázzunk arra, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon egy kevés.:)
Miután megtöltöttük a lapokat, utána feldíszítjük a tortát. :)
Sütési hőfok: 180°C
Oroszkrém torta Oroszkrém torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!