Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Oroszkrém torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

10 tojás
10 ek. cukor
10 ek. liszt

Krém:

3 tojás
25 dkg cukor
20 dkg liszt
1 l tej
10 dkg margarin

Tejszín réteg:

3 dl hulala tejszín
5 dkg porcukor

Rétegek közé:

10 dkg mazsola
2 ek. rum
5 dkg kandírozott narancs-citrom-lime héj

Díszíteni:

4 dl hulala tejszín
10 dkg porcukor
1 fürt szőlő (nagy)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy kb. 36 cm átmérőjű formát kikenünk, kilisztezünk.

Elkészítés

A mazsolát beáztatjuk a vízzel hígított rumba. A piskótát megsütjük, kihűtjük, és három lappá vágjuk.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd apránként felváltva hozzákeverjük a tejet és a lisztet. Sűrűre főzzük, ha langyosra hűlt belekeverjük a felvert tojásfehérjéket és a margarint.
A krémet az alsó piskótalapra kenjük és megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával, befedjük a középső lappal.
3 dl hulalát kemény habbá verünk a porcukorral és vaníliás cukorral és rákenjük a középső piskóta lapra. Ezt megszórjuk a citrushéjjal és befedjük a felső piskótalappal.
A díszítésre szánt tejszínt felverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, körbekenjük és díszítjük vele a tortát.
Szőlővel díszítjük.
Oroszkrém torta Oroszkrém torta Oroszkrém torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!