Oroszkrém torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Tejszín réteg:
Rétegek közé:
Díszíteni:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd apránként felváltva hozzákeverjük a tejet és a lisztet. Sűrűre főzzük, ha langyosra hűlt belekeverjük a felvert tojásfehérjéket és a margarint.
A krémet az alsó piskótalapra kenjük és megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával, befedjük a középső lappal.
3 dl hulalát kemény habbá verünk a porcukorral és vaníliás cukorral és rákenjük a középső piskóta lapra. Ezt megszórjuk a citrushéjjal és befedjük a felső piskótalappal.
A díszítésre szánt tejszínt felverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, körbekenjük és díszítjük vele a tortát.
Szőlővel díszítjük.
Oroszkrém torta
Hozzávalók
Rétegek közé:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd apránként felváltva hozzákeverjük a tejet és a lisztet. Sűrűre főzzük, ha langyosra hűlt belekeverjük a felvert tojásfehérjéket és a margarint.
A krémet az alsó piskótalapra kenjük és megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával, befedjük a középső lappal.
3 dl hulalát kemény habbá verünk a porcukorral és vaníliás cukorral és rákenjük a középső piskóta lapra. Ezt megszórjuk a citrushéjjal és befedjük a felső piskótalappal.
A díszítésre szánt tejszínt felverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, körbekenjük és díszítjük vele a tortát.
Szőlővel díszítjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?