Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Orosz krémes, levendulás ganache-sal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

3 tojás szétválasztva
3 ek. liszt
3 ek. víz
3 ek. cukor

Krém:

7 dl tej
2 tasak oroszkrém pudingpor
6 ek. cukor
5 dkg vaj

Ganache:

1,5 dl tejszín
15 dkg csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját a cukorral alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, lisztet, sütőport ezekkel is alaposan elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot. Formába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük.
A tejből, pudingporból, cukorból sűrű krémet főzünk, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat.
A tejszínt az összetört csokoládéval, tűzre tesszük, felforraljuk, majd lassú tűzön besűrítjük.
A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel, majd a langyos csoki mázzal leöntjük. Hűtőben legalább 2 órát dermesztjük. Tálalás előtt tejszín pamacsokkal díszítjük.
Orosz krémes, levendulás ganache-sal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!