Orosz krémes, levendulás ganache-sal
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Ganache:
Elkészítés
Elkészítés
A sárgáját a cukorral alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, lisztet, sütőport ezekkel is alaposan elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot. Formába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük.
A tejből, pudingporból, cukorból sűrű krémet főzünk, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat.
A tejszínt az összetört csokoládéval, tűzre tesszük, felforraljuk, majd lassú tűzön besűrítjük.
A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel, majd a langyos csoki mázzal leöntjük. Hűtőben legalább 2 órát dermesztjük. Tálalás előtt tejszín pamacsokkal díszítjük.
Orosz krémes, levendulás ganache-sal
Hozzávalók
Krém:
Ganache:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sárgáját a cukorral alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, lisztet, sütőport ezekkel is alaposan elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habot. Formába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük.
A tejből, pudingporból, cukorból sűrű krémet főzünk, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat.
A tejszínt az összetört csokoládéval, tűzre tesszük, felforraljuk, majd lassú tűzön besűrítjük.
A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel, majd a langyos csoki mázzal leöntjük. Hűtőben legalább 2 órát dermesztjük. Tálalás előtt tejszín pamacsokkal díszítjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?