Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncs torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

18 dkg cukor
18 dkg liszt
4 tojás
8 evőkanál víz
1 mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Puncsos töltelék:

1 tojás
1 dl gyenge kávé
15 dkg cukor
10 dkg vaj
4 evőkanál baracklekvár
5 dkg mazsola
0,5 dl rum
5 dkg darált dió
2 dl tej
0,5 dl rum
15 dkg babapiskóta

Bevonat:

piros ételfesték
cukorgyöngyök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolát beáztatjuk a rumba. A 26 cm-es tortaformát sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Tészta:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük jó keményre. Hozzáadjuk kanalanként a vizet és tovább verjük, ha szép fényes, hozzáadjuk a tojások sárgáját. Majd kézi habverővel beleforgatjuk a sütőporral kevert lisztet. A formába öntjük és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kisült a formából rácsra helyezzük és megvárjuk, amíg kihűl. Amikor kihűlt, vágunk belőle kettő 1 cm vastag lapot. A maradékot összekockázzuk.

Puncsos töltelék:

A tojást, a kávét a cukorral, vaníliával, kakaóval, vajjal összemelegítjük, amikor egynemű levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a diót a darabolt piskótát, 2 evőkanál baracklekvárt. A babapiskótákat összetördeljük és leöntjük a rumos tejjel, majd a másik masszával összekeverjük.

Összeállítás:

Az egyik lapot tortatálra helyezzük, megkenjük, vékonyan baracklekvárral ráhelyezzük a tölteléket és rárakjuk a másik lapot. Vékonyan megkenjük az egész tortát lekvárral. A fondantot megszínezzük rózsaszínűre és bevonjuk vele a tortát. Ízlés szerint díszítjük.

Alternatív elkészítés

Ha gyermek is eszik belőle akkor rum helyett rumaromát használunk!

Személyes megjegyzés

Most készítettem először fondanttal bevont tortát. Nagyon klassz a Dr. Oetker Fondant, nagyon jó és könnyű vele dolgozni!
Puncs torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!