Margó puncs tortája
Hozzávalók
Margó puncs tortája
Elkészítés
Elkészítés
Zsírozott, lisztezett kb.22 x37 cm tepsibe tesszük, előmelegített sütőben kb. 170 C fokon kb.25-30 percig /tűpróba/ sütjük. Ezt megismételjük még egyszer./ két tepsi sütiből/ Ha kihűlt az egyiket kettévágjuk és mind a két vágott felületet megkenjük baracklekvárral, de lehet más is, ki mit szeret. A másik sütit 2cm kockákra felvagdossuk és ráöntjük a következőt: 20 dkg cukor a 3 dl meggylével felfőzve, hozzákeverjük a10 dkg margarint,1 rumaromát és 1 cs. vaníliát. Ha elolvadt a margarin még melegen ráöntjük a felkockázott sütire. Az alsó lapot a lekvárral megkenés előtt visszatesszük a tepsibe, amibe sütöttük, rászórjuk a felkockázott sütit és eligazítva jól összenyomkodjuk, majd ráhelyezzük a másik lekváros lapot. Megnyomkodjuk, sütőpapírt teszünk rá, és olyan deszkát, ami teljesen befedi, de bele tud süllyedni a tepsibe. Erre helyezünk 2 db 1 kg cukrot nehezéknek. Egy éjszakát így hagyjuk, másnap levesszük a nehezéket, a sütőpapírt. A porcukorból apránként adagolt vízzel, sűrűn folyó mázat keverünk, amit ételszínezékkel színezünk, majd befedjük a tortát. Kb.2 óra múlva szeletelhető.
Tálalás
Színes, apró cukor darával díszítettem.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Margó puncs tortája
Hozzávalók
Margó puncs tortája
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Zsírozott, lisztezett kb.22 x37 cm tepsibe tesszük, előmelegített sütőben kb. 170 C fokon kb.25-30 percig /tűpróba/ sütjük. Ezt megismételjük még egyszer./ két tepsi sütiből/ Ha kihűlt az egyiket kettévágjuk és mind a két vágott felületet megkenjük baracklekvárral, de lehet más is, ki mit szeret. A másik sütit 2cm kockákra felvagdossuk és ráöntjük a következőt: 20 dkg cukor a 3 dl meggylével felfőzve, hozzákeverjük a10 dkg margarint,1 rumaromát és 1 cs. vaníliát. Ha elolvadt a margarin még melegen ráöntjük a felkockázott sütire. Az alsó lapot a lekvárral megkenés előtt visszatesszük a tepsibe, amibe sütöttük, rászórjuk a felkockázott sütit és eligazítva jól összenyomkodjuk, majd ráhelyezzük a másik lekváros lapot. Megnyomkodjuk, sütőpapírt teszünk rá, és olyan deszkát, ami teljesen befedi, de bele tud süllyedni a tepsibe. Erre helyezünk 2 db 1 kg cukrot nehezéknek. Egy éjszakát így hagyjuk, másnap levesszük a nehezéket, a sütőpapírt. A porcukorból apránként adagolt vízzel, sűrűn folyó mázat keverünk, amit ételszínezékkel színezünk, majd befedjük a tortát. Kb.2 óra múlva szeletelhető.
Tálalás
Színes, apró cukor darával díszítettem.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?