Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Margó puncs tortája

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Margó puncs tortája

8 tojás
1 dl étolaj
1 üveg lekvár
1 dl víz
50 dkg liszt
3 dl meggylé
60 dkg kristálycukor
10 dkg margarin
1 rumaroma
100 g porcukor
piros ételszínezék
némi víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A 4 tojássárgáját,1/2 dl étolajjal, 1 cs. vanillincukorral, 20 dkg cukorral, kb. 1/2 dl vízzel habosra keverünk. Hozzáadjuk a 9 g sütőporral elkevert 25 dkg lisztet, végül a 4 tojás keményre vert habját.
Zsírozott, lisztezett kb.22 x37 cm tepsibe tesszük, előmelegített sütőben kb. 170 C fokon kb.25-30 percig /tűpróba/ sütjük. Ezt megismételjük még egyszer./ két tepsi sütiből/ Ha kihűlt az egyiket kettévágjuk és mind a két vágott felületet megkenjük baracklekvárral, de lehet más is, ki mit szeret. A másik sütit 2cm kockákra felvagdossuk és ráöntjük a következőt: 20 dkg cukor a 3 dl meggylével felfőzve, hozzákeverjük a10 dkg margarint,1 rumaromát és 1 cs. vaníliát. Ha elolvadt a margarin még melegen ráöntjük a felkockázott sütire. Az alsó lapot a lekvárral megkenés előtt visszatesszük a tepsibe, amibe sütöttük, rászórjuk a felkockázott sütit és eligazítva jól összenyomkodjuk, majd ráhelyezzük a másik lekváros lapot. Megnyomkodjuk, sütőpapírt teszünk rá, és olyan deszkát, ami teljesen befedi, de bele tud süllyedni a tepsibe. Erre helyezünk 2 db 1 kg cukrot nehezéknek. Egy éjszakát így hagyjuk, másnap levesszük a nehezéket, a sütőpapírt. A porcukorból apránként adagolt vízzel, sűrűn folyó mázat keverünk, amit ételszínezékkel színezünk, majd befedjük a tortát. Kb.2 óra múlva szeletelhető.

Tálalás

Nekem 2 cm x 7 cm szeletekből 60 db lett. Hüvös helyen tartandó, de nem szükséges hűtőben.
Színes, apró cukor darával díszítettem.

Tárolás

Dobozba, szobahőmérsékleten is sokáig finom marad.

Alternatív elkészítés

A cukormázat meggylével is elkészíthetjük.
Margó puncs tortája Margó puncs tortája

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!