Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nutellás zebra tekercses puncstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
késhegyni szódabikarbóna

Tészta:

5 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
késhegyni szódabikarbóna

Krém:

4 dl tej
4 pupos evőkanál nutella

puncs töltelék:

8 tojásos piskóta tészta
1-1,5 dl forró tej
5 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál kávé
30 ml rum aroma
2-3 evőkanál lekvár
2 evőkanál porcukor
2 dl tejszínhab
3 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az 5 tojást kettéválasztom. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verem.
A sárgáját habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a szódaporos lisztet és hozzákeverem a habot, majd nejlonzacskóba töltöm.
Ezt megismétlem még egyszer és most teszek bele 2 evőkanál kakaóport, ezt egy másik zacskóba töltöm.
Kivajazott lisztezett sütőtepsire átlósan csíkokat húzok egyszer a sárga, egyszer a kakaós tésztából.
Előmelegített sütőbe 15-20 perc alatt megsül.
Még melegen föltekerjük.
A pudingot megfőzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, pici hűlés után belekeverjük a Nutellát, és ha meghűlt megkenjük vele a tésztát.
A puncs töltelékhez sütünk egy piskótát a szokásos módon, majd miután picit hűlt elkockázzuk és a hozzávalókat ráöntözgetjük és jól összegyúrjuk.
A Nutellás tekercset felszeleteljük és egy alufóliával kibélelt tálba tesszük, ezután beletesszük a puncstölteléket és erre is teszünk Nutellás tekercset mert ez lesz az alja. Egy éjszakát hűtőben hagyjuk és másnap tejszínhabbal díszítjük, én a tejszínhabot porcukorral szoktam kikeverni.

Alternatív elkészítés

A torta felsejéből kivágtam egy kis tésztát és úgy tettem bele a baba fölső testét.
A díszítésben a kis unokám is segített.
Nutellás zebra tekercses puncstorta Nutellás zebra tekercses puncstorta Nutellás zebra tekercses puncstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!