Puncstorta
Hozzávalók
Hozzávalók:
Sziruphoz:
Töltelékhez:
Mázhoz:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A piskótát lapjában 4 részre vágjuk.
Az alsó lapot fektessük a tortakarikába (formába), és kenjük meg baracklekvárral.
A felső lapot tegyük félre, a két középsőt pedig vágjuk fel kockákra.
Készítsük el a szirupot:
4 dl vízbe facsarjuk a citromot, adjuk hozzá a cukrot, a málnaszörpöt és lassú tűzön forraljuk fel.
Ha ez megvan, öntsük bele a rumot, azután a piskótadarabokat mártsuk meg egyenként a szirupba és rakjuk a karikába lévő lekváros lapra.
Közbe meglehet szórni egy kis mazsolával.
A félretett piskótalap alját is kenjük meg lekvárral, borítsuk rá a tortára, majd nyomkodjuk meg egy kicsit. Végül tegyük a tortát tálcára, s kenjük meg körös - körül lekvárral, de csak ha bevonod a szélét pirított mandulával.
A mázhoz a porcukrot keverjük el a szörppel, a citrom levével és a tojás fehérjével, langyosítsuk meg, majd kenjük a tortára.
Remélem jól fog sikerülni.
Alternatív elkészítés
Puncstorta
Hozzávalók
Hozzávalók:
Sziruphoz:
Töltelékhez:
Mázhoz:
A díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótát lapjában 4 részre vágjuk.
Az alsó lapot fektessük a tortakarikába (formába), és kenjük meg baracklekvárral.
A felső lapot tegyük félre, a két középsőt pedig vágjuk fel kockákra.
Készítsük el a szirupot:
4 dl vízbe facsarjuk a citromot, adjuk hozzá a cukrot, a málnaszörpöt és lassú tűzön forraljuk fel.
Ha ez megvan, öntsük bele a rumot, azután a piskótadarabokat mártsuk meg egyenként a szirupba és rakjuk a karikába lévő lekváros lapra.
Közbe meglehet szórni egy kis mazsolával.
A félretett piskótalap alját is kenjük meg lekvárral, borítsuk rá a tortára, majd nyomkodjuk meg egy kicsit. Végül tegyük a tortát tálcára, s kenjük meg körös - körül lekvárral, de csak ha bevonod a szélét pirított mandulával.
A mázhoz a porcukrot keverjük el a szörppel, a citrom levével és a tojás fehérjével, langyosítsuk meg, majd kenjük a tortára.
Remélem jól fog sikerülni.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?