Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Puncstorta

1 db 3 lapos piskótatorta (26 cm-es)
80+40 g ribizli zselé

A töltelékhez:

80 g mazsola
80 g cukrozott citrushéj keverék
100 g mandula (durvára vágva)
100 g étcsokoládé
1 ek instant kávé
100 ml tej
1 cirtom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
100 ml rum
150 g vaj

A torta tetejére:

2 cs nyújtható cukormáz v. porcukor
piros ételszínezék
50 g mandulapehely
200 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.

Elkészítés

A torta alsó és felső lapját megkenjük a 80g forró ribizli zselével a vágott felüknél és az alsót a formába fektetjük. A középső lapot kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük a leforrázott mazsolával, citrushéj keverékkel és a mandulával együtt. Az instant kávét feloldjuk 2 ek. forró vízben. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral a reszelt héjakkal, a csokival és a kávéval. Levesszük a tűzről hozzáadjuk a vajat és a rumot, ha elkeveredett hozzáöntjük a piskótakockákhoz és alaposan összedolgozzuk. A formába simítjuk és rányomjuk a felső piskótát a lekváros felével lefelé. Ráteszünk egy kerek fémlapot és egy nehezéket (konzervdoboz). A tortát hűtőbe helyezve egy napig tömörítjük.
Másnap kivesszük a formából és a tetejét megkenjük 40 g felforrósított lekvárral. A cukormázat ételszínezékkel rózsaszínre színezzük és vízzel önthető állagúra keverjük. Ne legyen túl folyós! Az egészet a torta tetejére öntjük és elsimítjuk. Az oldalát megszórjuk a mandulapehellyel. Egy éjszakán át hűvös helyen, de nem a hűtőben, szárítjuk.
Tálalás előtt a tejszínt felverjük a habfixálóval és dekoráljuk a torta tetejét.

Tálalás

16 szelet lesz belőle.

Alternatív elkészítés

A recept többé-kevésbé Lajos Mari és Hemző Károly "66 torta" c. könyvéből való.
Puncstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!