Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sacher torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Sacher torta

16 dkg kristálycukor
16 dkg Rama vagy vaj
18 dkg 70-85% -os étcsokoládé
6 db tojás
16 dkg liszt

Töltelékhez:

1 üveg 7 dl lekvár

Tetejére:

Díszítéshez:

kevés Csoki drazsé mini
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az étcsokikat eltördeljük és gőz felett megolvasztjuk.
A lisztet a sütőporral elkeverjük.

Elkészítés

A 10 dkg kristálycukrot az olvasztott rámával, és a vaníliával kikeverjük, lassan hozzáadagoljuk a gőz felett megolvasztott étcsokoládét, 5-6 percig keverjük, majd a tojássárgáját egyesével hozzáadogatjuk. Másik edényben a tojás fehérjét csipet sóval habosra verjük, majd hozzáadva a 6 dkg kristálycukrot kemény habbá verjük. A tojássárgájával készült masszához először a sütőporos lisztet keverjük lazán, utána a habot keverjük hozzá. 28 cm tortaformát kibélelünk sütőpapírral oldalát zsírral lisztet kikenni, beletenni előmelegített sütőben kb. 160 170 c fokon. Kb. 35-40 percig sütjük. /tűpróba/ Ha kihűlt kettévágjuk és az alsó és felső vágott felületet is megkenjük házi baracklekvárral, majd a tetejét és az oldalát is. Ráöntjük a megmelegített tortabevonót és apró drazséval díszítjük.

Tálalás

Ez kb. 16-18 szelet torta lett.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A díszítést mindenki saját ízlése szerint csinálhatja.
Sacher torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!