Sacher torta
Hozzávalók
Hozzávalók:
Csokimázhoz:
Elkészítés
Elkészítés
A 4 tojást 10 dkg cukorral habüstben a tűzhely szélén vagy gyenge gőz fölött felverjük, a tűzről levéve addig verjük, amíg lehűl. A kétféle anyagot óvatosan összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet, amibe egy késhegynyi szódabikarbonát kevertünk. A tortát lassú tűznél (én kb. 160 fokon sütöttem) kb. 40 percig sütjük.
Recept szerint a kisült torta tetejét és oldalát még melegen megkenjük baracklekvárral. Az én ismereteim szerint, legalábbis amit a férjem szeret Sacher tortát, annak a belsejében is van lekvár így én elvágtam és oda is tettem belőle.
Ezután bevonjuk 10 dkg cukor és 2 dkg kakaóból főzött csokoládémázzal, amelybe 2 dkg vajat is dobunk.
Én a csokimázat most kihagytam, mert a marcipánnal könnyebben lehet díszíteni és a torta külsejét nem lekvárral vontam be, hanem a marcipán alá vajas krémet tettem.
15 dkg vaj+ 30 dkg porcukor és jó habosra kikevertem. Ezzel vékonyan bevontam a tortát, a kisebb hibákat ki lehet vele javítani, így a marcipán nem lesz hullámos (elvileg :))
A marcipánt kakaóval színeztem, mert úgy tudom, folyékony ételszínezővel nem lehet, és próbáltam valami természetes anyagot használni. Valamint a mézeskalácsnál használt tojásfehérjés porcukros mázzal is díszítettem, ehhez is egy kis kakaót kevertem.
Ehhez a tortához dupla adag tésztát készítettem, amit persze formára vágtam. Íme az eredmény :) .
Alternatív elkészítés
Sacher torta
Hozzávalók
Hozzávalók:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A 4 tojást 10 dkg cukorral habüstben a tűzhely szélén vagy gyenge gőz fölött felverjük, a tűzről levéve addig verjük, amíg lehűl. A kétféle anyagot óvatosan összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet, amibe egy késhegynyi szódabikarbonát kevertünk. A tortát lassú tűznél (én kb. 160 fokon sütöttem) kb. 40 percig sütjük.
Recept szerint a kisült torta tetejét és oldalát még melegen megkenjük baracklekvárral. Az én ismereteim szerint, legalábbis amit a férjem szeret Sacher tortát, annak a belsejében is van lekvár így én elvágtam és oda is tettem belőle.
Ezután bevonjuk 10 dkg cukor és 2 dkg kakaóból főzött csokoládémázzal, amelybe 2 dkg vajat is dobunk.
Én a csokimázat most kihagytam, mert a marcipánnal könnyebben lehet díszíteni és a torta külsejét nem lekvárral vontam be, hanem a marcipán alá vajas krémet tettem.
15 dkg vaj+ 30 dkg porcukor és jó habosra kikevertem. Ezzel vékonyan bevontam a tortát, a kisebb hibákat ki lehet vele javítani, így a marcipán nem lesz hullámos (elvileg :))
A marcipánt kakaóval színeztem, mert úgy tudom, folyékony ételszínezővel nem lehet, és próbáltam valami természetes anyagot használni. Valamint a mézeskalácsnál használt tojásfehérjés porcukros mázzal is díszítettem, ehhez is egy kis kakaót kevertem.
Ehhez a tortához dupla adag tésztát készítettem, amit persze formára vágtam. Íme az eredmény :) .
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?