Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sacher torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

15 dkg vaj
20 dkg cukor
4 egész tojás
15 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna

Csokimázhoz:

10 dkg cukor
2 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajat 10 dkg porcukorral és (3 evőkanál vízben feloldott) kakaóval habosra keverjük.
A 4 tojást 10 dkg cukorral habüstben a tűzhely szélén vagy gyenge gőz fölött felverjük, a tűzről levéve addig verjük, amíg lehűl. A kétféle anyagot óvatosan összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet, amibe egy késhegynyi szódabikarbonát kevertünk. A tortát lassú tűznél (én kb. 160 fokon sütöttem) kb. 40 percig sütjük.
Recept szerint a kisült torta tetejét és oldalát még melegen megkenjük baracklekvárral. Az én ismereteim szerint, legalábbis amit a férjem szeret Sacher tortát, annak a belsejében is van lekvár így én elvágtam és oda is tettem belőle.
Ezután bevonjuk 10 dkg cukor és 2 dkg kakaóból főzött csokoládémázzal, amelybe 2 dkg vajat is dobunk.
Én a csokimázat most kihagytam, mert a marcipánnal könnyebben lehet díszíteni és a torta külsejét nem lekvárral vontam be, hanem a marcipán alá vajas krémet tettem.
15 dkg vaj+ 30 dkg porcukor és jó habosra kikevertem. Ezzel vékonyan bevontam a tortát, a kisebb hibákat ki lehet vele javítani, így a marcipán nem lesz hullámos (elvileg :))
A marcipánt kakaóval színeztem, mert úgy tudom, folyékony ételszínezővel nem lehet, és próbáltam valami természetes anyagot használni. Valamint a mézeskalácsnál használt tojásfehérjés porcukros mázzal is díszítettem, ehhez is egy kis kakaót kevertem.
Ehhez a tortához dupla adag tésztát készítettem, amit persze formára vágtam. Íme az eredmény :) .

Alternatív elkészítés

Férjem születésnapjára Sacher tortát kért (és egy gitárt, amit most ilyen formában kapott meg:)), így készült ez a torta, egy kis kompromisszummal, mert csokimáz helyett marcipánnal lett bevonva, nagyon finom lett az íze így is. Eddig ez a legjobb Sacher tészta amit találtam :)
Sacher torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!