Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sacher torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Sacher torta

20 dkg liszt
20 dkg étcsoki
20 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
8 db tojás

Bevonáshoz:

30 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj
sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral. Ha feloldódott a cukor, akkor hozzáadjuk a puha margarint. 20 dkg étcsokoládét vízgőz felett felolvasztunk, és a tojásos-cukros masszához csurgatjuk. Egyneművé keverjük. Ezután a fehérje habjával, liszttel, sütőporral összekeverjük vigyázva, hogy a habot ne törjük össze. Kerek tortaformában (kb. 26 cm-s) sütjük 170 fokon, kb. 35-40 percig. Rácson kihűtjük, majd kettévágjuk. Megkenjük sárgabaracklekvárral, ráhelyezzük a tetejét, majd kívülről is bekenjük lekvárral. Egy-két órát száradni hagyjuk, hogy beigya a lekvárt. Vízgőzön 30 dkg étcsokoládét olvasztunk, beleteszünk 2 evőkanál étolajat is. Ezzel bevonjuk a tortát.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk.

Alternatív elkészítés

A képen apró húsvéti csokifigurákkal van dekorálva a torta.
Sacher torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!