Sacher torta
Hozzávalók
A piskótához:
A bevonóhoz:
A töltéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
Elkészítés
2. További habosítás mellett egyenként add hozzá a tojássárgájákat.
3. Ha a tojássárgájákat felvette a vaj, folyamatos keverés mellett csurgasd hozzá az olvasztott csokoládét. Alaposan keverd el, majd tedd félre a keveréket.
4. Kezd el habosítani egy másik tálban a tojásfehérjét, és verd kemény habbá a kristálycukorral.
5. Most a csokoládés keverékhez keverd hozzá lassú mozdulatokkal a tojásfehérjehabot, majd kis adagokban a lisztet. A masszát keverd teljesen homogénre.
6. Öntsd sütőformába, 60 perc alatt süsd meg légkeverés nélkül, tűpróbával ellenőrizd.
7. A bevonat elkészítéséhez egy edényben forrald fel a tejszínt és vízgőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét.
8. Ha felforrt a tejszín, folyamatos keverés közben, vékony sugárban csurgasd a csokoládéhoz. Ügyelj arra, hogy ne legyen csomós.
9. Mire kihűl a piskóta, forrald fel a baracklekvárt.
10. A kihűlt piskótát vedd ki a formából, a tetejét vágd le vízszintesre és vízszintesen vágd félbe.
11. Az alsó felén kend el a lekvár felét, tedd rá a piskóta tetejét. Majd kívülről is kend át a tortát a maradék forró baracklekvárral.
Végül tedd a tortát hűtőbe, legalább 1 órára.
12. Ha kihűlt a betöltött torta, vond be a bevonóval, majd egy órára ismét tedd hűtőbe.
Alternatív elkészítés
A receptet Varga Gábor: Desszert szerelem című könyvében találtam. Mondanom sem kell, hogy ez a sütemény óriási siker volt a családom körében. Ajánlom mindenkinek az elkészítését, megéri rászánni az időt.
Sacher torta
Hozzávalók
A piskótához:
A bevonóhoz:
A töltéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
Elkészítés
2. További habosítás mellett egyenként add hozzá a tojássárgájákat.
3. Ha a tojássárgájákat felvette a vaj, folyamatos keverés mellett csurgasd hozzá az olvasztott csokoládét. Alaposan keverd el, majd tedd félre a keveréket.
4. Kezd el habosítani egy másik tálban a tojásfehérjét, és verd kemény habbá a kristálycukorral.
5. Most a csokoládés keverékhez keverd hozzá lassú mozdulatokkal a tojásfehérjehabot, majd kis adagokban a lisztet. A masszát keverd teljesen homogénre.
6. Öntsd sütőformába, 60 perc alatt süsd meg légkeverés nélkül, tűpróbával ellenőrizd.
7. A bevonat elkészítéséhez egy edényben forrald fel a tejszínt és vízgőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét.
8. Ha felforrt a tejszín, folyamatos keverés közben, vékony sugárban csurgasd a csokoládéhoz. Ügyelj arra, hogy ne legyen csomós.
9. Mire kihűl a piskóta, forrald fel a baracklekvárt.
10. A kihűlt piskótát vedd ki a formából, a tetejét vágd le vízszintesre és vízszintesen vágd félbe.
11. Az alsó felén kend el a lekvár felét, tedd rá a piskóta tetejét. Majd kívülről is kend át a tortát a maradék forró baracklekvárral.
Végül tedd a tortát hűtőbe, legalább 1 órára.
12. Ha kihűlt a betöltött torta, vond be a bevonóval, majd egy órára ismét tedd hűtőbe.
Alternatív elkészítés
A receptet Varga Gábor: Desszert szerelem című könyvében találtam. Mondanom sem kell, hogy ez a sütemény óriási siker volt a családom körében. Ajánlom mindenkinek az elkészítését, megéri rászánni az időt.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?