Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos túró torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt

Krémhez:

1 doboz sárgabarack konzerv, vagy friss gyümölcs
0,5 liter Hulala tejszín
50 dkg túró
porcukor (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy 22 centiméteres tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát zsírral/vajjal kikenjük és belisztezzük.

Elkészítés

Piskótát készítünk az alábbi módon, 4 tojás fehérjéből kemény habot verünk, ehhez hozzáadjuk a 4 ek. cukrot, majd a tojássárgákat, legvégül kézi habverővel hozzákeverjük a lisztet.
A krémhez felverjük a fél liter tejszínt, majd összekeverjük a túróval, a zselatin fixszel, és hozzáadjuk a cukrot ízlés szerint, ki mennyire édesen szereti.
A torta összeállítása:
A piskótára ráhelyezzük a krém felét, majd arra az összedarabolt barackokat, és rárakjuk a krém maradék részét.
A teteje igény szerint díszíthető tejszínhabbal, ebben az esetben 3-4 kanál tejszínt tegyünk félre, még mielőtt összekevernénk a többi hozzávalóval.
Összeállítás után pár órára hűtőszekrénybe rakjuk, és pár óra után fogyasztható.
Egyszerűbb, ha van csatos tortaformánk, és abba visszahelyezzük a piskótát, és úgy kenjük rá a krémet, és tesszük rá a barackokat.
Nekem nem volt, ezért nem lett teljesen egyenes a tortám széle.

Alternatív elkészítés

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, pl eper, ananász.
Sárgabarackos túró torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!