Túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók
Túrótorta sütés nélkül
Elkészítés
Elkészítés
2. Felforralunk 2 dl tejet, közben 1 dl langyos vízben a zselatint feloldjuk, és a felforralt, de tűzről levett tejhez keverjük.
3. Ezt a túróhoz öntjük, és az egészet jól átturmixoljuk. Vékonyan kiolajozott tortaformába öntjük. (Én kuglófformába szoktam.) Ha belekerült a túrós massza, akkor még teszünk bele savanyú gyümölcsöket (ribizli, eper). Végül tehetünk rá babapiskótát is. Ezt próbáljuk meg egy kicsit belenyomkodni.
4. Pár órára hűtőbe tesszük. (Este készítem el, reggel pedig díszítem.)
5. Másnap kifordítjuk a formából, egy kicsit a szélét késsel meg kell lazítani, és utánna szépen kicsúszik.
6. Savanykás gyümölcsöket (ribizli, eper, kivi) összedarabolunk, ezzel megtöltjük a kuglófforma közepét, majd a tetejét tetszés szerint díszítjük.
7. Végül ráöntjük a tortazselét.
Tepsi mérete: 20 cm
Tálalás
Túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók
Túrótorta sütés nélkül
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Felforralunk 2 dl tejet, közben 1 dl langyos vízben a zselatint feloldjuk, és a felforralt, de tűzről levett tejhez keverjük.
3. Ezt a túróhoz öntjük, és az egészet jól átturmixoljuk. Vékonyan kiolajozott tortaformába öntjük. (Én kuglófformába szoktam.) Ha belekerült a túrós massza, akkor még teszünk bele savanyú gyümölcsöket (ribizli, eper). Végül tehetünk rá babapiskótát is. Ezt próbáljuk meg egy kicsit belenyomkodni.
4. Pár órára hűtőbe tesszük. (Este készítem el, reggel pedig díszítem.)
5. Másnap kifordítjuk a formából, egy kicsit a szélét késsel meg kell lazítani, és utánna szépen kicsúszik.
6. Savanykás gyümölcsöket (ribizli, eper, kivi) összedarabolunk, ezzel megtöltjük a kuglófforma közepét, majd a tetejét tetszés szerint díszítjük.
7. Végül ráöntjük a tortazselét.
Tepsi mérete: 20 cm
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?