sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás túrótorta

50 dkg zsírszegény túró
50 g mazsola
50 g Rama
édesítőszer
két közepes alma
egy citrom héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk és tetszőleges formájú 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a Ramát, amelybe beletesszük az almaszeleteket és pár percig ebben pároljuk, közben megszórjuk egy kis édesítővel. Ha elkészült, akkor óvatosan kiszedjük az almákat. A zselatint 100 ml langyos vízben elkeverjük, felforraljuk, majd félretesszük hűlni. A túrót villával alaposan áttörjük, beletesszük a citrom héját, valamint a mazsolát is. Folyékony édesítővel édesítjük. Ha a zselatin kihűlt, akkor jó alaposan elkeverjük vele. Egy tortaformát fóliával kibélelünk úgy, hogy vissza tudjuk majd hajtani a tortára. Az alját kirakjuk az almaszeletekkel, rásimítjuk a túrót és ráhajtjuk a fóliát, elegyengetjük, majd pár órára, amíg összeáll, hűtőbe tesszük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
70 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!