sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Akkord torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 db tojás
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
25 dkg liszt

Krém:

50 dkg túró
10 dkg Rama
15 dkg cukor
2 ek étkezési keményítő

Tetejére:

20 dkg meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A Ramát összekeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojássárgát, a sót, a sütőport és a lisztet, majd összedolgozzuk. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és összekeverjük. A tészta 1/4-ébe tegyünk kakaóport. 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük a fehér tésztát és elsimítjuk. Erre a tésztára hegyekben, más helyekre rárakjuk a tésztát, de úgy, hogy ne érjenek egymáshoz és nem kell elsimítani. A krém elkészítése következik. A Ramát felolvasztjuk, hozzáadjuk a túrót, a cukrot és felverjük. Tegyük bele a keményítőt, a vaníliás cukrot és keverjük el még egyszer. Hozzáadjuk egyesével a tojásokat. A krémet a tésztára tesszük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180°-on megsütjük. Mikor kihűlt, rátesszük a kimagozott meggyet és az írás szerint elkészített zselatint ráöntjük. Hűtőbe tesszük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!