Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csillag torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csillag torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Túrós torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

  • 130 g lágy vaj
  • 130 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 csipet só
  • 1 narancs reszelt héja
  • Fél kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt kardamom
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 210 g búzaliszt
  • 1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül

  • 3 evőkanál mandulalikőr (Amaretto)
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál meleg víz

Krémhez

  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 90 g porcukor
  • 3 evőkanál almalé
  • 200 g mascarpone
  • 100 g zsírszegény túró
  • 5 levél Dr. Oetker Lapzselatin
  • 250 ml habtejszín

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A tortaformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat a cukorral, a vanillincukorral, a sóval, a narancshéjjal és a fűszerekkel habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a tojásokat. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, majd az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A mandulalikőrt a porcukorral és a vízzel elkeverjük, és a kihűlt tésztát meglocsoljuk vele.

A tojást a cukorral és az almalével gőz felett habosra keverjük, majd hagyjuk kihűlni.

A mascarponét a túróval simára keverjük, majd hozzákeverjük a tojásos masszát. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk, majd a krémhez keverjük.

Végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A krémet a tésztán egyenletesen elsimítjuk, és 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Tálaláskor ízlés szerint kakaóporral díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Papírból kivágott sablonok segítségével változatos módon szórhatjuk meg a tortánkat.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!