Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Húsvéti torta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Túrós torták , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Alap

  • 20 darab szétmorzsolt babapiskóta
  • 50 g lereszelt csokoládé
  • 100 g olvasztott vaj
  • 2 evőkanál rum

Töltelék

  • 250 g túró
  • 1 pohár (175 g) tejföl
  • 1 citrom leve
  • 120 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
  • 250 ml víz
  • 2 evőkanál rum
  • 20 darab szétmorzsolt babapiskóta
  • 125 ml tejszín

Díszítés

  • Néhány eper
  • 125 ml tejszín
  • Fél tasak Dr. Oetker Habfixáló
  • Néhány spagetti tészta
  • 2 csokitallér
  • Néhány szétmorzsolt babapiskóta

Elkészítés

Elkészítés

A babapiskótát a csokoládéval, a vajjal és a rummal jól elkeverjük. A csatos tortaforma (24 cm átmérőjű) gyűrűjét egy tortatálra helyezzük, elosztjuk benne a masszát, és jól összenyomkodjuk.

A töltelékhez a túrót, a tejfölt, a citromlevet és a porcukrot jól összekeverjük. A zselatint a tasakon található leírás szerint, de csak 250 ml vízzel elkészítjük, és hagyjuk kicsit kihűlni. Amikor a zselatin szilárdulni kezd, hozzákeverjük a túró-masszához. Ezután hozzáadjuk a rumot és a babapiskótát, és óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt is. A tölteléket a tortagyűrűbe öntjük, jól elegyengetjük, és 3 órára hideg helyre tesszük.

Ha a torta teljesen kihűlt, a gyűrűt eltávolítjuk, és az oldalát félbe vágott eprekkel díszítjük. Néhány epret felszeletelünk, és nyuszifejet mintázunk a tortára. A tejszínt a habfixálóval felverjük, nyomózsákba töltjük (közepes méretű sima nyomófejjel), szemeket és pofácskát formázunk belőle. Az orrnak egy fél epret helyezünk fel. A csokitallérokkal szemeket, a spagetti tésztával bajuszt formálunk. Végül a babapiskótával megszórjuk. Fogyasztásig hideg helyen tároljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!