Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gyümölcsös-tejszínes túrótorta

Tusika receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3032-tusika
Gyümölcsös-tejszínes túrótorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Túrós torták , Gyümölcsös torták

Hozzávalók

Hozzávalók a lapokhoz

  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 17,5 dkg liszt
  • 0,75 dl olaj
  • 0,75 dkg tej
  • 1/2 Dr. Oetker Sütőpor
  • 4 dkg cukor (a tojáshabhoz)

krémhez

  • 300 g túró
  • 4 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • kb. 5 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
  • 1 cs Dr. Oetker Vanillincukor vagy 1 kk vaníliakivonat
  • 1 púpos ek. Dr Oetker Őrölt zselatin
  • 1 dl tej vagy gyümölcslé
  • 1 üveg őszibarackbefőtt (nagy)
  • 1 normál ananászbefőtt

tortazseléhez

Díszítéshez

  • 30-35 db babapiskóta
Tusika Tusika receptje

Elkészítés

Elkészítés

A torta hozzávalóihoz a tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét habbá verjük a cukorral, és a többi hozzávalóból készített egyveleghez keverjük és kisütjük.
A tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot, túrót botmixerrel krémessé kavarjuk (vagy leturmixoljuk).
Az étkezési zselatint a tejjel elkavarjuk, majd oldódásig melegítjük, félretesszük.
A nagyon hideg tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a túrós pépet, majd a krémből 1 kanálnyit elkeverünk a zselatinban, majd több részletben hozzáadjuk a zselatint a krémhez. A krém kb. 1/3-át félretesszük a tetejére és az oldalára. A barackból félreteszünk 2-3 fél barackot díszítésnek, a többit felkockázzuk. A maradék krémhez hozzáadjuk a darabolt ananász kb. 2/3-át és a kockázott barackot, elkeverjük benne.
A lapot kettévágjuk, az egyiket a tortatálra tesszük, köré tesszük a tortagyűrűt, majd ráhalmozzuk a túrós gyümölcsös krémet, rá a másik lap, majd a tetejét megkenjük egy kevés gyümölcs nélküli krémmel, a maradékot félretesszük az oldalára. Betesszük hűtőbe dermedni 2-3 órára. Ezután levesszük róla a tortagyűrűt, a maradék krémmel megkenjük az oldalát (ez egy kicsit nehézkes, mert ez idő alatt az is megköt, de megoldható, mivel nem kell, hogy szép legyen, úgyis eltakarja a babapiskóta), majd körberakjuk babapiskótával.
Tetejét tetszés szerint kirakjuk gyümölccsel, majd elkészítjük a tortazselét (én a barackélben főztem), majd ráöntjük a gyümölcsökre. Megvárjuk, hogy ez is megkössön, majd masnit kötünk a tortára dísznek.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!