Gyümölcsös túrótorta
Hozzávalók
Piskóta:
1. Krém:
2. Krém:
3. Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.
A zselatint kevés vízben elkeverjük, majd folyamatosan kevergetve kis lángon feloldjuk teljesen. Ha kissé kihűlt, összedolgozzuk a felvert tejszínnel. A második krémhez a gyümölcsöket összeturmixoljuk, s egy kevés vízzel összefőzzük. A pudingot elkeverjük kb. 0,5 dl vízzel és a cukorral, majd a gyümölcspéphez adjuk, s készre főzzük.
Félre tesszük hűlni. Az utolsó krémhez a túrót krémesre keverjük az első krém felével, és 1 tasak vaníliás cukorral.
A piskótát 3 lapra vágjuk.
Az alsót megkenjük a 2. krém felével illetve a 3. krém felével. Erre kerül a második piskótalap, s ugyan úgy rétegezzük, mint az előző lapot.
A külsejét az első krém másik felével kenjük meg.
Néhány szem gyümölccsel és tejszínhab virágokkal díszíthetjük.
Alternatív elkészítés
Gyümölcsös túrótorta
Hozzávalók
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval.
A zselatint kevés vízben elkeverjük, majd folyamatosan kevergetve kis lángon feloldjuk teljesen. Ha kissé kihűlt, összedolgozzuk a felvert tejszínnel. A második krémhez a gyümölcsöket összeturmixoljuk, s egy kevés vízzel összefőzzük. A pudingot elkeverjük kb. 0,5 dl vízzel és a cukorral, majd a gyümölcspéphez adjuk, s készre főzzük.
Félre tesszük hűlni. Az utolsó krémhez a túrót krémesre keverjük az első krém felével, és 1 tasak vaníliás cukorral.
A piskótát 3 lapra vágjuk.
Az alsót megkenjük a 2. krém felével illetve a 3. krém felével. Erre kerül a második piskótalap, s ugyan úgy rétegezzük, mint az előző lapot.
A külsejét az első krém másik felével kenjük meg.
Néhány szem gyümölccsel és tejszínhab virágokkal díszíthetjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?