Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vicces citromos túrókrém torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Krém:

20 dkg cukor
2 ek. liszt
8 dl tej
2 db citrom reszelt héja ízlés szerint leve
450 g áttört túró
20 dkg vajas ízű ráma

Tortalap:

10 db ,,M-es" tojás
11 ek. kristálycukor
11 ek. liszt
piros ételszinezék

Torta bevonásához:

díszítéshez tetszőleges ételszinezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Krém elkészítése:

A 2 cs. vanília pudingporba belekeverünk 2 ek. lisztet és a 8 dl tejjet, lassan adagolva, csomómentesre kavarjuk és sűrűre főzzük, még melegen belereszeljük a 2 citrom héját és ílés szerint facsarunk a levéből.

A 2 dkg cukrot és 20 dkg vajas Rámát fehéredésig keverjük.

Mikor kihűlt a főzött krém, hozzákeverjük az alaposan a felvert rámát és hozzákeverjük az áttört túrót.

Tortalap elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kissé felverjük, majd hozzáadjuk a 11ek. cukrot és a 2 cs Dr Oetker Vanillincukrot és tovább verjük, amíg fehéres, sűrűbb nem lesz.
Ezután hozzáadjuk a 2 cs. Dr. Oetker Sütőport majd kanállal adagolva a 11ek. finomlisztet.

Mikor simára kevertük hozzáadjuk a 11 db tojássárgát, hólyagosodásig keverjük.

Ha kész ízlés szerint mehet a piros ételszínezék attól függően mennyire sötét tésztát szeretnénk kapni. Viszont vigyázni kell, mert a túl sok színezék visszahúzhatja a tésztánkat!

Ha nagyon piros tésztát szeretnénk kapni akkor érdemes fél csomag sütőporral többet keverni.

A tortaformát kivajazzuk és beleöntjük a piskótatésztánkat.

180fokon alul-felül módozaton kb 1órát sütjük.

Míg sül a tortalap a krémet hűtőbe tesszük.

Torta összeállítása:

Ha kihűlt a tortalapunk, akkor három felé vágjuk és megkenjük a krémmel és szépen összeillesztgetjük és a külsejét a maradék krémmel megkenjük.

Díszítés:

1,5 csomag marcipánmasszát porcukrozott deszkán átgyúrjuk, majd nyújtjuk és ráterítjük a tortánkra, majd szépen elsimítjuk.

A másik felét tetszés szerit szinezzük attól függően milyen díszítést szeretnénk a tortára.

Alternatív elkészítés

Ezt a tortalapot egy nagyobb tortaformához készítettem, ha kisebb a tortaforma, elég 6 db tojásból, 7 ek. cukorból, 7 ek. lisztből, 1 cs. Dr. Oetker Sütőporból, 1 cs Dr. Oetker Vanillincukorból elkészíteni.
Vicces citromos túrókrém torta Vicces citromos túrókrém torta Vicces citromos túrókrém torta Vicces citromos túrókrém torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!