sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Linzertorta gazdagon

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

a tésztához:

50 dkg liszt
20 dkg vaj
5 ek. tej
Csipet só

A töltelékhez:

1 üveg magozott meggybefőtt
50 dkg tehéntúró
2 tojás
Fél dl rum
10 dkg mazsola
10 dkg porcukor
1-2 ek. citromlé
Reszelt citromhéj
4-5 ek. meggylekvár
Vaj és zsemlemorzsa a formához
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és félórát pihentetjük. Elkészítjük a tölteléket: a meggybefőttet lecsöpögtetjük, a túrót áttörjük, és kikeverjük a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a rumban áztatott mazsolát, ízesítjük a porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével és reszelt citromhéjjal, beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Az első tésztacipót vékonyra kisodorjuk, bekenjük lekvárral, feltekerjük, mint a bejglit, és hűtőbe tesszük. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk. A következő tésztát kerekre nyújtjuk, belerakjuk a tortaformába, megszórjuk a meggyel. Rátesszük a következő lapot, erre jön a túrótöltelék. A lekvárral töltött linzerrudat fél centis szeletekre vágjuk, és rárakjuk a túrótöltelékre. Forró sütőbe tesszük, kis idő múlva takarékra állítjuk a sütőt, és 1 órát sütjük a tortát. Ha megsült, kihűtjük és levesszük a tortakarikát és megszórjuk kevés vaníliás porcukorral.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!