Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrótorta halacskának öltözve

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

26 cm-es tortaformához:

A tésztához:

4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
6 evőkanál meleg víz

A krémhez:

50 dkg túró
3 pohár (12,5 dkg/db) szilvás joghurt
2 citrom reszelt héja
10 dkg kristálycukor
1 csomag tejszínhabpótló por + 1,5 dl tej, vagy 2 dl tejszín kemény habbá verve
1 csomag Dr. Oetker Őrölt zselatin + 1,5 dl tej

A díszítéshez:

2 egész szilva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojások habját a cukor felével kemény habbá verjük, majd a sárgákat a másik adag cukorral és a meleg vízzel habosra. A sárgájához fokozatosan felváltva hozzáadjuk a száraz dolgokat és a habot. Zsírpapírral kibélelt tortaformába öntjük (oldalát nem lisztezzük, zsírozzuk, így szép sima lesz), 175 fokon kb. 30 percig sütjük. A formából kivesszük, a papírt lehúzzuk. Ha kihűlt, félbevágjuk.
Amíg várunk a piskóta kihűlésére, a túrót egy mély tálba öntjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat, a joghurtokat, a cukrokat, és jól elkeverjük. Érdemes botmixert használni, mert szép sima lesz tőle a túró. Ha már jól kikevertük, a leírás szerint elkészítjük a habport vagy felverjük a tejszínt, és azt is belekeverjük. A maradék 1,5 dl tejben csomómentesre kikeverjük a zselatint, felmelegítjük, de nem forraljuk. Még melegen a túrós masszához adjuk. Jól összedolgozzuk, kicsit a hűtőbe tesszük.
A 2 egész szilvát jól megmossuk, és nagyon vékony szeletekre felvágjuk. A kör alakú piskótából kivágunk egy cikket (ez lesz a hal farka), majd a maradékot megfelezzük, lenyessük a sarkokat, így kapunk 2 fél tojás alakot (ez a hal teste), szépen összeillesztjük. A rétegeket megkenjük krémmel, a külsejét, oldalát is. Aztán a szilvacikkeket pikkelyszerűen a torta tetejére helyezzük úgy, hogy mindig kicsit fedjék egymást.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, közben elkészítjük a leírás szerint a színtelen tortazselét. Amikor hűlni, sűrűsödni kezd, óvatosan ecsettel megkenjük vele a szilvacikkeket belülről kifelé haladva. Visszatesszük a hűtőbe még kb. 2 órára.
Túrótorta halacskának öltözve

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!