Túrótorta halacskának öltözve
Hozzávalók
Hozzávalók:
26 cm-es tortaformához:
A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Amíg várunk a piskóta kihűlésére, a túrót egy mély tálba öntjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat, a joghurtokat, a cukrokat, és jól elkeverjük. Érdemes botmixert használni, mert szép sima lesz tőle a túró. Ha már jól kikevertük, a leírás szerint elkészítjük a habport vagy felverjük a tejszínt, és azt is belekeverjük. A maradék 1,5 dl tejben csomómentesre kikeverjük a zselatint, felmelegítjük, de nem forraljuk. Még melegen a túrós masszához adjuk. Jól összedolgozzuk, kicsit a hűtőbe tesszük.
A 2 egész szilvát jól megmossuk, és nagyon vékony szeletekre felvágjuk. A kör alakú piskótából kivágunk egy cikket (ez lesz a hal farka), majd a maradékot megfelezzük, lenyessük a sarkokat, így kapunk 2 fél tojás alakot (ez a hal teste), szépen összeillesztjük. A rétegeket megkenjük krémmel, a külsejét, oldalát is. Aztán a szilvacikkeket pikkelyszerűen a torta tetejére helyezzük úgy, hogy mindig kicsit fedjék egymást.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, közben elkészítjük a leírás szerint a színtelen tortazselét. Amikor hűlni, sűrűsödni kezd, óvatosan ecsettel megkenjük vele a szilvacikkeket belülről kifelé haladva. Visszatesszük a hűtőbe még kb. 2 órára.
Túrótorta halacskának öltözve
Hozzávalók
Hozzávalók:
26 cm-es tortaformához:
A krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amíg várunk a piskóta kihűlésére, a túrót egy mély tálba öntjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat, a joghurtokat, a cukrokat, és jól elkeverjük. Érdemes botmixert használni, mert szép sima lesz tőle a túró. Ha már jól kikevertük, a leírás szerint elkészítjük a habport vagy felverjük a tejszínt, és azt is belekeverjük. A maradék 1,5 dl tejben csomómentesre kikeverjük a zselatint, felmelegítjük, de nem forraljuk. Még melegen a túrós masszához adjuk. Jól összedolgozzuk, kicsit a hűtőbe tesszük.
A 2 egész szilvát jól megmossuk, és nagyon vékony szeletekre felvágjuk. A kör alakú piskótából kivágunk egy cikket (ez lesz a hal farka), majd a maradékot megfelezzük, lenyessük a sarkokat, így kapunk 2 fél tojás alakot (ez a hal teste), szépen összeillesztjük. A rétegeket megkenjük krémmel, a külsejét, oldalát is. Aztán a szilvacikkeket pikkelyszerűen a torta tetejére helyezzük úgy, hogy mindig kicsit fedjék egymást.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, közben elkészítjük a leírás szerint a színtelen tortazselét. Amikor hűlni, sűrűsödni kezd, óvatosan ecsettel megkenjük vele a szilvacikkeket belülről kifelé haladva. Visszatesszük a hűtőbe még kb. 2 órára.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?