Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vodkás fügetorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Vodkás fügetorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Túrós torták , Joghurtos torták , Gyümölcsös torták

Hozzávalók

kb. 12-16 szelethez

Gyúrt tésztához

  • 300 g búzaliszt
  • 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
  • 75 g cukor
  • 3 evőkanál fügés vodka
  • 175 g lágy vaj vagy margarin

A morzsához

  • 100 g búzaliszt
  • 50 g cukor
  • 75 g Rama

A krémhez

  • 1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin
  • 200 g túró
  • 300 g natúr joghurt
  • 50 ml fügés vodka
  • 60 g cukor
  • 250 ml tejszín

Ezenkívül

  • 2 füge

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Dagasztófejjel ellátott keverőgéppel jól átdolgozzuk, végül lisztezett munkaasztalon sima tésztává gyúrjuk. A tésztát harmadoljuk, mindegyiket (26 cm átmérőjű) tortalappá nyújtjuk, majd sütőpapírral letakart sütőlemezre fektetjük, villával többször megszurkáljuk.

A morzsához a hozzávalókat keverőtálba tesszük, keverőfejjel ellátott keverőgéppel morzsává dolgozzuk, majd a három tortalapon elosztjuk. A sütőlemezeket egymás után (légkeverős sütő esetében együtt) a sütőbe tesszük, majd megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A tortalapokat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a zselatint a tasakon lévő leírás szerint beáztatjuk. A túrót a joghurttal, a fügés vodkával és a cukorral elkeverjük. A zselatint kinyomjuk, felolvasztjuk, kevés túrósmasszával elkeverjük, majd hozzákeverjük a többi masszához.

Amint a massza sűrűsödni kezd, a tejszínt keményre verjük, beleforgatjuk. A krémet adagonként nagynyílású nyomózsákba töltjük.

Az egyik tortalapot tortástálra tesszük, a krém felét nagy pöttyökben rányomjuk. A fügét meghámozzuk, az egyiket kockákra vágjuk, és a krémen elosztjuk. A másik tortalapot ráfektetjük, gyengén megnyomjuk. A maradék krémet rányomjuk.

A harmadik tortalapot darabokra tördeljük, ízlésesen a krémre fektetjük. A második fügét félbevágjuk, szeleteljük, és a torta tetején elosztjuk. A tortát 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!