Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseresznyés-túrótorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 tojás
1 dl tej
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor

Krém:

4 evőkanál cukor
500 g túró
1 tojássárgája
1 evőkanál tejföl

Díszítés:

kb. 32 db cseresznye
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy nagy tál kell, amibe kikeverjük a tésztát. A tojásokat én előre behűtött fémedényekben szoktam felverni, mert a tojások nagyon térfogatot kapnak így.

Elkészítés

Kb. 32 cseresznyét megmossuk, szétválogatjuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Majd hagyjuk megszáradni egy konyharuhán.
Hagyományos piskótát sütünk. Szétválasztjuk a tojásokat, mivel összesen 5 darab tojás kell, de a tésztába csak 4 egész tojás+egynek a fehérje része. A sárgája a túróba megy az ötödik tojásnak. Felverjük a sárgáját először, majd a fehérjét kemény habbá verjük. Egy tálba átszitáljuk a 4 evőkanál lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tejet, 4 evőkanál cukrot, legvégén a tojásokat. Óvatosan összedolgozzuk, majd kiolajozott, kibélelt gyümölcstorta tepsibe világos barna tésztát sütünk. Kb. 30-35 perc alatt megsül,170 fokon. Ameddig sül, elkészítjük a krémet. A túrót kikeverjük a tejföllel,1 tojássárgájával,1 csomag vaníliás cukorral és 4 evőkanál cukorral. Majd míg megsül a tészta hűtőbe tesszük. A készre sült tésztát tányérra vagy tálcára tesszük, hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt rákenjük a túrót és egyenletesen díszítjük a cseresznyékkel igény szerint. Jó étvágyat!

Tálalás

12-14 szelet jön ki.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Jó étvágyat hozzá!
Cseresznyés-túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!