Cseresznyés-túrótorta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Hagyományos piskótát sütünk. Szétválasztjuk a tojásokat, mivel összesen 5 darab tojás kell, de a tésztába csak 4 egész tojás+egynek a fehérje része. A sárgája a túróba megy az ötödik tojásnak. Felverjük a sárgáját először, majd a fehérjét kemény habbá verjük. Egy tálba átszitáljuk a 4 evőkanál lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tejet, 4 evőkanál cukrot, legvégén a tojásokat. Óvatosan összedolgozzuk, majd kiolajozott, kibélelt gyümölcstorta tepsibe világos barna tésztát sütünk. Kb. 30-35 perc alatt megsül,170 fokon. Ameddig sül, elkészítjük a krémet. A túrót kikeverjük a tejföllel,1 tojássárgájával,1 csomag vaníliás cukorral és 4 evőkanál cukorral. Majd míg megsül a tészta hűtőbe tesszük. A készre sült tésztát tányérra vagy tálcára tesszük, hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt rákenjük a túrót és egyenletesen díszítjük a cseresznyékkel igény szerint. Jó étvágyat!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Cseresznyés-túrótorta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Hagyományos piskótát sütünk. Szétválasztjuk a tojásokat, mivel összesen 5 darab tojás kell, de a tésztába csak 4 egész tojás+egynek a fehérje része. A sárgája a túróba megy az ötödik tojásnak. Felverjük a sárgáját először, majd a fehérjét kemény habbá verjük. Egy tálba átszitáljuk a 4 evőkanál lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tejet, 4 evőkanál cukrot, legvégén a tojásokat. Óvatosan összedolgozzuk, majd kiolajozott, kibélelt gyümölcstorta tepsibe világos barna tésztát sütünk. Kb. 30-35 perc alatt megsül,170 fokon. Ameddig sül, elkészítjük a krémet. A túrót kikeverjük a tejföllel,1 tojássárgájával,1 csomag vaníliás cukorral és 4 evőkanál cukorral. Majd míg megsül a tészta hűtőbe tesszük. A készre sült tésztát tányérra vagy tálcára tesszük, hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt rákenjük a túrót és egyenletesen díszítjük a cseresznyékkel igény szerint. Jó étvágyat!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?