Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Túrótorta II.

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Túrótorta II.
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Túrós torták

Hozzávalók

Tészta

Túrótöltelék

Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

26 cm kapcsos tortaforma
A sütőt melegítsük elő 160 'C

A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. 2 folpack között lapos kerek formára igazítjuk, és a hűtőben pihentetjük fél órát majd kinyújtjuk (lehet a folpackon is).
A tortaformát úgy béleljük ki a tésztával, hogy körben 2 cm -es pereme legyen. Az előmelegített sütőben elősütjük a tésztát 5-8 perc alatt.
A töltelékhez a tejet felforraljuk, a búzadarával puding sűrűségű krémet főzünk belőle. Kihűtjük.
A túróhoz keverjük a tejfölt, cukrokat, citrom levét és héját majd az olvasztott vajat és a tejbegrízt és jól elkeverjük.
Végül a tojást is beledolgozzuk és a legvégén a pudingport.
A tölteléket az elősütött tésztára öntjük, és 45-50 percig sütjük. Díszíthetjük a tetejét gyümölccsel vagy szeletelt mandulával.

Tálalás

12 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!