Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrótorta II.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg liszt
14 dkg vaj vagy margarin
7 dkg porcukor
2 ek. darált mandula
1 tojás

Túrótöltelék:

50 dkg túró
2 dl tejföl
2 db tojás
2 dkg olvasztott vaj
1,5 dl tej
2 dkg búzadara
6 ek. porcukor
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

26 cm kapcsos tortaforma
A sütőt melegítsük elő 160 'C

Elkészítés

A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. 2 folpack között lapos kerek formára igazítjuk, és a hűtőben pihentetjük fél órát majd kinyújtjuk (lehet a folpackon is).
A tortaformát úgy béleljük ki a tésztával, hogy körben 2 cm -es pereme legyen. Az előmelegített sütőben elősütjük a tésztát 5-8 perc alatt.
A töltelékhez a tejet felforraljuk, a búzadarával puding sűrűségű krémet főzünk belőle. Kihűtjük.
A túróhoz keverjük a tejfölt, cukrokat, citrom levét és héját majd az olvasztott vajat és a tejbegrízt és jól elkeverjük.
Végül a tojást is beledolgozzuk és a legvégén a pudingport.
A tölteléket az elősütött tésztára öntjük, és 45-50 percig sütjük. Díszíthetjük a tetejét gyümölccsel vagy szeletelt mandulával.

Tálalás

12 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Túrótorta II. Túrótorta II.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!