Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Édes spagetti torta

Jeneiagi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6869-jeneiagi
Édes spagetti torta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Túrós torták , Piskóták

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

a krémhez

  • 500 ml tejszín
  • 25 dkg sovány túró
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 1 csomag Dr. Oetker Habfixáló

a díszítéshez

  • 1 db barackbefőtt
  • eperszósz vagy eperlekvár
  • reszelt fehér csokoládé
Jeneiagi Jeneiagi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához a tojásfehérjét a sóval keményre habbá felverjük, a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
A felvert fehérjét és a cukros sárgáját összekeverjük, óvatosan hozzákeverjük a liszttel összekevert pudingport és sütőport.
A tésztát egy kivajazott (28 cm-es) formába öntjük és 200 fokon (alsó-felső melegítéssel) megsütjük 15 perc alatt.
A tésztát a formában hagyjuk kihűlni!
A tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni, kb. „féltávnál” hozzákeverjük az Aranka pudingport és jó kemény habbá verjük.
A sovány túrót óvatosan belekeverjük. Egy kis adaggal megkenjük a már kihűlt tésztát. Erre rakjuk rá a vékony szeletekre felvágott barackbefőttet.
A maradék krémet hagyományos krumplinyomó (vagy türelmesebb, kitartóbb háziasszonyok habzsák) segítségével a barackos rétegre nyomjuk.
Az eperszószt vagy a kissé felmelegített eperlekvárt "rányomjuk" a krémre, mintha az lenne a ketchup, a végén pedig ráreszeljük a sajtnak álcázott fehér csokoládét.
Jó étvágyat hozzá!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!