Epres-joghurtos túrótorta
Hozzávalók
tészta:
krém:
díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk.
A tojásfehérjét habosra verjük és hozzáadunk pár csepp citromlevet és a cukrot. Hozzáadjuk a tojássárgákat egyesével, majd a lisztet kanalanként. Citromhéját és a vajat is hozzáadjuk, lazán összekeverjük és 26 cm-es formába tesszük, forró sütőben takarékon megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
Vajjal kikenjük a forma széleit és félbevágott eperrel kirakjuk (hozzátapasztjuk a formához), a többit nagyobb darabokra vágjuk, hagyjuk a díszítéshez tetszés szerint.
Krémhez a vajat megolvasszuk és hűlni hagyjuk.
A túrót a vajjal és a cukorral átkeverjük. A joghurtot a zselatinnal keverés mellett felmelegítjük, majd a túrós keverékhez adjuk. Ebbe beletesszük az eperdarabokat és, elkeverjük, majd a tésztára öntjük.
Ízlés szerint díszítünk!
Legalább egy éjszakát hűtőbe tesszük, tálalás előtt különben szétesik.
Epres-joghurtos túrótorta
Hozzávalók
tészta:
krém:
díszítés:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk.
A tojásfehérjét habosra verjük és hozzáadunk pár csepp citromlevet és a cukrot. Hozzáadjuk a tojássárgákat egyesével, majd a lisztet kanalanként. Citromhéját és a vajat is hozzáadjuk, lazán összekeverjük és 26 cm-es formába tesszük, forró sütőben takarékon megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
Vajjal kikenjük a forma széleit és félbevágott eperrel kirakjuk (hozzátapasztjuk a formához), a többit nagyobb darabokra vágjuk, hagyjuk a díszítéshez tetszés szerint.
Krémhez a vajat megolvasszuk és hűlni hagyjuk.
A túrót a vajjal és a cukorral átkeverjük. A joghurtot a zselatinnal keverés mellett felmelegítjük, majd a túrós keverékhez adjuk. Ebbe beletesszük az eperdarabokat és, elkeverjük, majd a tésztára öntjük.
Ízlés szerint díszítünk!
Legalább egy éjszakát hűtőbe tesszük, tálalás előtt különben szétesik.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?