sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Mogyorós túrótorta

5 dkg mogyoró
12 dkg liszt
3 dkg cukor
csipetnyi őrölt fahéj
8 dkg Rama
8 dkg sárgabaracklekvár

A töltelékhez:

50 dkg tehéntúró
25 dkg tejszínes sajtkrém
15 dkg cukor
1 ek. citromlé
1 rúd vanília
2 tojás (00)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Durvára vágjuk a mogyorót. Összekeverjük a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal és a puha Ramával. A morzsát egy legalább 24 cm átmérőjű, kikent kapcsos forma aljára nyomkodjuk. 180 °C-on 20 percig sütjük, majd megkenjük baracklekvárral.
2. A töltelékhez a túrót összekeverjük a tejszínes sajtkrémmel, a cukor felével, a citromlével és a vanília kikapart belsejével. A maradék cukrot a felvert tojáshoz adjuk, és robotgéppel 5 perc alatt habosra verjük. Belekeverjük a túrókrémbe.
3. A krémet a tortalapra simítjuk, és 150 °C-on további 30-35 percig sütjük.

Alternatív elkészítés

Hidegen, melegen egyaránt finom.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!