Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mogyorós túrótorta

papgergo01 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6873-papgergo01
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Túrós torták

Hozzávalók

  • 5 dkg mogyoró
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg cukor
  • 1 zacskó Dr. Oetker Vanillincukor
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • 8 dkg Rama
  • 8 dkg sárgabaracklekvár

A töltelékhez

  • 50 dkg tehéntúró
  • 25 dkg tejszínes sajtkrém
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek. citromlé
  • 1 rúd vanília
  • 2 tojás (00)
papgergo01 papgergo01 receptje

Elkészítés

Elkészítés

1. Durvára vágjuk a mogyorót. Összekeverjük a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal és a puha Ramával. A morzsát egy legalább 24 cm átmérőjű, kikent kapcsos forma aljára nyomkodjuk. 180 °C-on 20 percig sütjük, majd megkenjük baracklekvárral.
2. A töltelékhez a túrót összekeverjük a tejszínes sajtkrémmel, a cukor felével, a citromlével és a vanília kikapart belsejével. A maradék cukrot a felvert tojáshoz adjuk, és robotgéppel 5 perc alatt habosra verjük. Belekeverjük a túrókrémbe.
3. A krémet a tortalapra simítjuk, és 150 °C-on további 30-35 percig sütjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Hidegen, melegen egyaránt finom.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!